Scoverzi ca la Cervenia
Postat de Ela68 in Aperitive / Garnituri 29 Aug 2014 | 26454 vizualizari
In zona in care am copilarit, inca de pe vremea bunicilor existau cateva preparate, care chiar si-acum, dupa mai bine de 30 de ani si-au pastrat reteta. De la bunica am invatat sa facem scoverzi ( asa le zice in zona de sud a tarii ), dulceata de smochine si ciorba de rosii deasa. Pacat ca iernile din ultimii ani au fost aspre si smochinii n-au mai putut fi salvati, am ramas doar cu amintirea prispei si masuta rotunda de lemn in jurul careia ne adunam si pregateam dulceata. Astazi m-a ajutat mama si am facut impreuna scoverzi pufoase. Pot fi mancate simple, sau se pot umple cu amestec de branza sarata cu ou.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (23)
la 30.08.2014, 18:04
Ce-mi plac
la 30.08.2014, 23:23
Super bune cu brânză, mai ales. Eu le spun langoși
la 31.08.2014, 14:06
Super bune mai sunt!
la 08.09.2014, 22:56
La Tiganesti le spunem "turte", eu le prefer cu branza, dsar sunt bune si cu gem. Dulceata de smochine e cea mai buna, preferata mea!
la 09.09.2014, 09:05
o, Liana, esti din zona
la 02.07.2019, 06:24
Stimata Ela69
Nu este prea multa apa? Poate a-ti vrut sa scrieti 250-300ml.
la 02.07.2019, 08:23
IonelBonda71, mie imi plac scoverzile moi si pufoase, nu trebuie sa iasa precum aluatul de paine. Probabil a intrat mai multa apa deoarece am folosit faina Grania, care este foarte fin macinata si necesita mai multa apa. Intotdeauna exista factori care influenteaza un aluat cu faina. Cand stim exact tipul de faina, atunci putem spune cu exactitate cantitatea de apa pe care trebuie sa o folosim, altfel, intervine si experienta. Daca vi se pare multa, puneti mai putina si adaugati ulterior pentru a obtine un aluat molcut.
COMENTEAZA