Scoverzi ca la Cervenia

Postat de Ela68 in Aperitive / Garnituri
29 Aug 2014 | 26454 vizualizari

In zona in care am copilarit, inca de pe vremea bunicilor existau cateva preparate, care chiar si-acum, dupa mai bine de 30 de ani si-au pastrat reteta. De la bunica am invatat sa facem scoverzi ( asa le zice in zona de sud a tarii ), dulceata de smochine si ciorba de rosii deasa. Pacat ca iernile din ultimii ani au fost aspre si smochinii n-au mai putut fi salvati, am ramas doar cu amintirea prispei si masuta rotunda de lemn in jurul careia ne adunam si pregateam dulceata. Astazi m-a ajutat mama si am facut impreuna scoverzi pufoase. Pot fi mancate simple, sau se pot umple cu amestec de branza sarata cu ou.

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 30.08.2014, 18:04
Ce-mi plac
la 30.08.2014, 23:23
Super bune cu brânză, mai ales. Eu le spun langoși
la 31.08.2014, 14:06
Super bune mai sunt!
la 31.08.2014, 17:40
la 08.09.2014, 22:56
La Tiganesti le spunem "turte", eu le prefer cu branza, dsar sunt bune si cu gem. Dulceata de smochine e cea mai buna, preferata mea!
la 09.09.2014, 09:05
o, Liana, esti din zona
la 02.07.2019, 06:24
Stimata Ela69
Nu este prea multa apa? Poate a-ti vrut sa scrieti 250-300ml.
la 02.07.2019, 08:23
IonelBonda71, mie imi plac scoverzile moi si pufoase, nu trebuie sa iasa precum aluatul de paine. Probabil a intrat mai multa apa deoarece am folosit faina Grania, care este foarte fin macinata si necesita mai multa apa. Intotdeauna exista factori care influenteaza un aluat cu faina. Cand stim exact tipul de faina, atunci putem spune cu exactitate cantitatea de apa pe care trebuie sa o folosim, altfel, intervine si experienta. Daca vi se pare multa, puneti mai putina si adaugati ulterior pentru a obtine un aluat molcut.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking