Scoverzi ca la Cervenia

Postat de Ela68 in Aperitive / Garnituri
29 Aug 2014 | 26483 vizualizari

In zona in care am copilarit, inca de pe vremea bunicilor existau cateva preparate, care chiar si-acum, dupa mai bine de 30 de ani si-au pastrat reteta. De la bunica am invatat sa facem scoverzi ( asa le zice in zona de sud a tarii ), dulceata de smochine si ciorba de rosii deasa. Pacat ca iernile din ultimii ani au fost aspre si smochinii n-au mai putut fi salvati, am ramas doar cu amintirea prispei si masuta rotunda de lemn in jurul careia ne adunam si pregateam dulceata. Astazi m-a ajutat mama si am facut impreuna scoverzi pufoase. Pot fi mancate simple, sau se pot umple cu amestec de branza sarata cu ou.

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 29.08.2014, 23:01
Ah,ce bune sunt!
la 29.08.2014, 23:07
fierbinti si pufoase si care ingrasa.........si ce daca
la 29.08.2014, 23:09
Woooow,la favo cu ea
la 29.08.2014, 23:11
la 29.08.2014, 23:19
Ce bine le feci tu Ela!! Parca sunt mai bune de la tine!!
la 29.08.2014, 23:38
hai mai Simo, asa zic si eu de gaby
la 30.08.2014, 00:49
Ce bune sunt scoverzile Dar si dulceata de smochine as incerca
la 30.08.2014, 07:05
sa stii ca pe-astea le voi incerca si eu. Arata tare bine!
la 30.08.2014, 07:25
Daaaa si in zona noastra se fac!
la 30.08.2014, 07:44
Sibunica mea le fåcea si mama si le fac si eu . Sunt grozave .
la 30.08.2014, 09:56
La noi le facea bunica si noi le mancam
la 30.08.2014, 10:12
la 30.08.2014, 10:14
la 30.08.2014, 11:32
ce bine arata~
la 30.08.2014, 16:21
Da ce bune sunt cu mujdei de usturoi!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking