Scrumbie cu legume

Postat de Ina in Peste
4 Oct 2018 | 5130 vizualizari
Scrumbie cu legume

Un pranz usor, delicios

Ingrediente

Pentru prepararea scrumbiei:

  • 4 scrumbii
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 1 morcov
  • sare

Pentru legume:

  • 8 cartofi
  • 500 g ciuperci intregi conservate
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • patrunjel verde, tocat

Mod de preparare

Prepararea pestelui:

Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le tocam: morcovul rondele, ceapa solzisori.

Lamaia o spalam, o sectionam pe jumatate si o feliem.

Curatam pestele si il spalam bine, apoi il condimentam cu sare si il lasam la scurs. Umplem bucatile de scrumbie cu felii de lamaie, rondele de morcov si solzisori de ceapa. Asezam legume si pe exterior, apoi impachetam pestele in folie de aluminiu. 

Asezam pachetele cu peste in tava si dam la cuptor pentru cca. 30 minute, avand grija ca in ultimele 10 minute sa desfacem usor folia de aluminiu pentru ca pestele sa se coaca frumos.

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si-i feliem grosier, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare. 

Morcovul il taiem fasii fine, ceapa o taiem solzisori . Calim legumele in 3-4 linguri cu ulei de masline, le condimentam cu sare si piper, apoi adaugam ciupercile si le calim inca 5 minute la foc mic. 

Servim pestele impreuna cu cartofi natur si ciuperci trase la tigaie, alaturi de mamaliguta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

Postat de medioto59

Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

Se curata pestele,se spala si se lasa la scurs. In acest timp facem urmatorul amestec: zeama de lamaie, ulei, sare si piper macinat. Nu am trecut cantitatile pentru ca acest amestec fiecare il...

Citeste continuarea

Scrumbie cu legume, la cuptor

Postat de Ina

Scrumbie cu legume, la cuptor

Curatam solzii si urechile scrumbiei, apoi scoatem matele si  o spalam bine in 2-3 ape. Crestam pestele cu cutitul pe toata lungimea sa, nu foarte adanc, lasand intre crestaturi cca 1-2 cm....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2018, 00:29
buna buna
la 04.10.2018, 06:47
o bunatate!
la 04.10.2018, 08:19
E perfect pentru masa de pranz!
la 04.10.2018, 09:01
Poate sa fie si nuda scrumbia, o diger si asa...
la 04.10.2018, 09:05
Tare gustoasă...!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking