Ingrediente
- 1 kg carne de oaie
- 1 ceapa
- 1 ceasca smantana
- 2 linguri untura
- 200 ml bulion
- 1 varza murata
- sare, piper, paprica, marar, cimbru
Mod de preparare
Se taie carnea imbucaturi mari si se opareste
Se toaca ceapa, se caleste in 1 lingura untura incinsa
Imediat ce s-a muiat, se adauga sarea, boaiaua, putina apa fierbinte sa molcomeasca o jumatate de ora.
Se taie varza fideluta, se pune la calit separat cu cealalta lingura de untura - tot 1 jumatate de ora.
Se unge un vas cu putina smantana
Se pune un strat varza, strat de carne, smantana si bulion si iar varza, carne , sos. Ultimul strat trebuie sa fie de varza.
Se mai presara putin cimbru, se toarna restul de smantana si bulion, se mai toarna si o ceasca de apa calda, se acopera, se da la cuptor, foc mic, sa scada 30 minute.
Se presara marar tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Secuiasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|