Secuiasca

Postat de Mariuka in Oaie
2 Feb 2012 | 6127 vizualizari
Secuiasca

Va aduc iar o reteta pregatita de sotul meu. Este o reteta din cartea lui Radu Anton Roman.

Ingrediente

  • 1 kg carne de oaie 
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca smantana
  • 2 linguri untura
  • 200 ml bulion 
  • 1 varza murata
  • sare, piper, paprica, marar, cimbru

Mod de preparare

Se taie carnea imbucaturi mari si se opareste

Se toaca ceapa, se caleste in 1 lingura untura incinsa

Imediat ce s-a muiat, se adauga sarea, boaiaua, putina apa fierbinte sa molcomeasca o jumatate de ora.

Se taie varza fideluta, se pune la calit separat cu cealalta lingura de untura - tot 1 jumatate de ora.

Se unge un vas cu putina smantana

Se pune un strat varza, strat de carne, smantana si bulion si iar varza, carne , sos. Ultimul strat trebuie sa fie de varza.

Se mai presara putin cimbru, se toarna restul de smantana si bulion, se mai toarna si o ceasca de apa calda, se acopera, se da la cuptor, foc mic, sa scada 30 minute.

Se presara marar tocat. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Secuiasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Secuiasca

Postat de andreigiuk

Prajitura Secuiasca

Pregatiti asa: Frecati untul topit la temperatura camerei cu faina pana cand acesta se sfarama, puneti zaharul, adaugati un ou intreg, dupa care amestecati pana va iesi un aluat pe care il veti...

Citeste continuarea

Prajitura secuiasca

Postat de miremirc

Prajitura secuiasca

Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg. Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2012, 11:53
foarte buna
la 02.02.2012, 13:24
gustoasa
la 02.02.2012, 14:47
buna buna
la 02.02.2012, 15:18
Placeeee
la 02.02.2012, 18:09
mm..trebuie sa fie tare buun....

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking