Sfincione sicilian

Postat de RuxyRux in Pizza
27 Ian 2017 | 5547 vizualizari
Sfincione sicilian

Sfincione este echivalentul sicilian al unei pizza. Sicilienii sustin ca ei prepara aceste gustari delicioase cu mult timp ca pizza sa inceapa sa fie preparata in Italia continentala. Deci pizza timeeeeeeeeee! Noua ne-a placut mult!

Ingrediente

  • 200 ml apa calduta
  • 30 ml ulei masline extravirgin ( 2 linguri)
  • 350 gr. faina
  • 1 lingurita 1/2 sare
  • 1/2 lingurita zahar granulat
  • 1 plic drojide uscata

Topping:

  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura floarea soarelui ( sau tot de masline)
  • 2 cepe tocate
  • 8 masline negre (sau optional)
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 6 linguri branza Pecorino razuita( sau cascaval daca nu aveti)
  • sare si piper

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului.

Se cresteaza adanc in forma de cruce si se acopera cu un servet. Se lasa aluatul la loc cald pana creste si isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 4  bucati, fiecare bucata se intinde intr-un cerc cu dimensiunea de aprox  15 - 18 cm in diametru. Eu le-am intins pe o foaie pergament. Se unge aluatul cu ulei , se pune deasupra o folie si se lasa la crescut la loc cald timp de 10 sau 15 minute, timp in care preincalzim cuptorul la 220 de grade C.

Toppingul se prepara amestecand rosiile tocate cu usturoiul si cu o lingura de ulei de masline, plus putina sare.

Se ridica folia de pe aluat se pune toppingul de rosii, se pune branza( sau cascavalul), deasupra oregano, busuioc, piper (daca doriti ) si se stropeste totul cu ulei de masline( optional).

Se coace pizza siciliana timp de 20 de minute.

O bunatate!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfincione sicilian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu ton si blat de malai

Postat de oanapl

Pizza cu ton si blat de malai

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și...

Citeste continuarea

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Postat de comanligia

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute. Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2017, 22:49
yammy
la 27.01.2017, 23:05
interesanta
la 27.01.2017, 23:15
Multumesc Diana
la 27.01.2017, 23:16
Multumesc Motanas!
la 27.01.2017, 23:41
Mă abonez și aici ! Sigur a fost o nebunie (în sensul bun)!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking