Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun

Postat de bucatarasa in Mancaruri de legume
16 Mai 2024 | 998 vizualizari

Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun este un preparat culinar originar din nordul Africii si a devenit extrem de popular in intreaga lume, mai ales in tarile din Orientul Mijlociu si din regiunea mediteraneana. Este un fel de mancare care consta in oua fierte intr-un sos de rosii condimentat cu diverse ierburi si mirodenii. Pentru a pregati shakshouka, se incepe cu un sos de rosii bogat si aromat, care este gatit impreuna cu ceapa, ardei gras, usturoi si alte condimente cum ar fi boiaua de ardei dulce, chimenul si coriandrul. Uneori se adauga si ardei iute pentru un pic de picanterie. Odata ce sosul de rosii este gata, ouale sunt sparte cu grija deasupra acestuia si se lasa sa fiarba pana cand albusurile sunt coapte, dar galbenusurile raman moi si putin lichide. Acest lucru creeaza o textura delicioasa si un amestec cremos intre oua si sosul aromatic. Shakshouka poate fi servita ca mic dejun, pranz sau cina si este adesea acompaniata de paine proaspata, cum ar fi pita sau baghete crocante, pentru a inmuia sosul delicios. Este o mancare versatila, satisfacatoare si plina de arome, care isi are originea in bucataria traditionala nord-africana, dar a devenit o preferata in bucatariile din intreaga lume.

Inapoi la reteta

Comentarii (2)

la 23.05.2024, 13:58
la 28.05.2024, 19:53
Un preparat foarte bun, il pregatesc si eu des pentru ai mei!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking