Shaorma cu piept de pui

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
29 Oct 2013 | 12713 vizualizari

Daca tot am umblat hai hui zilele astea si nu am avut prea mult timp la dispozitie sa gatesc, am fost nevoita sa fac ceva rapid si pe gustul tuturor...

Inapoi la reteta

Comentarii (31)

la 29.10.2013, 17:18
FOARTE BUN
la 29.10.2013, 17:45
la 29.10.2013, 17:46
la 29.10.2013, 18:22
la 29.10.2013, 18:25
la 29.10.2013, 20:08
Ce imi place cum le-ai facut
la 29.10.2013, 20:22
aici nu insist ca sigur daca aveai 4 lipii la dispozitie ma sunai. Nu-i asa?
la 31.10.2013, 07:36
cred ca de doua luni tot zic sa fac shaorma
la 31.10.2013, 15:50
la 31.10.2013, 22:59
E o mancare delicioasa si aromata, dar dupa parerea mea de locuitor de 31 de ani intr-o tara araba si vizitator in toate tarile arabe vecine ,asta nu este shaorma;este un sandvici cu lipie si pui la cuptor;nu am vazut niciunde in tarile arabe sau Turcia shaorma cu ciuperci,ou,cascaval,smantana,miez de lapte...
Sugestia mea este ca ar trebui sa reconsideri numele retetei.
Iti recomand reteta unei romance care traieste in Iordania ca si mine de foarte mult timp si gateste foarte bine mancaruri specifice arabesti
http://www.gustos.ro/retete-culinare/saorma-de-pui.html
O seara buna!
Si la reteta Patriciei Iordache "shaorma " gata in 5 minute am comentat ca este un sandvici cu ou si sunca in lipie arabeasca si nu shaorma, dar ea mi-a raspuns ca a pus shaorma intre ghilimele , deci practic nu este o shaorma.Desi dupa comentariile la reteta toata lumea a crezut ca este shaorma.
Eu chiar dupa atatia ani de gatit bucate arabesti, cand postez o reteta , ma informez indelung despre variatiile ei locale .
http://en.wikipedia.org/wiki/Shawarma
Marti plec la un congres in Dubai si am sa vad ce fel de shaorma se prepara pe acolo
la 01.11.2013, 08:19
Draga Mihaela, iti multumesc pt vizita si comentarii, este bine de stiut tot ce ai zis tu. Normal ca stiu ce este o shaorma si din ce se face, dar noi aici nu suntem decat niste"bucatarasi"amatori, care postam retete din placere, ne simtim bine aici pe site unii cu altii, de distram, ne amuzam...scopul siteului nu este acela de a aduce originalitatea unui preparat de la el de "acasa", ci de a aduce originalitatea persoanei care face preparatul...noi suntem oameni simpli, care provenim din medii diferite, ocupatii diferite, iar acest mod al nostru de a pregatii anumite mancaruri trebuie privit altfel si nu din punctul tau de vedere. Noi bucatarim in propria noastra bucatarie, pe masa noastra din bucatarie facem pozele si le expunem si ne straduim sa ne iasa cat mai bine cu ce avem...nu avem ap foto performante, nu avem studio, etc...deci incearca sa privesti din alt punct de vedere opinia ta. Si inca ceva, imi spui ca traiesti intr-o tara araba, noi traim in Romania si adaptam ceea ce mancam si combinam preparatul in functie de materia prima de care dispunem, in functie de gustul fiecaruia....chiar daca originea preparatului vine din alta parte a globului. Sper ca toate aceste relatari te-au facut cat de cat sa intelegi rostul nostru si al siteului. Sanatate multa iti doresc si te mai astept!!
la 01.11.2013, 13:52
Draga Simona,si eu postez retete pe bucataras de mai bine de 3 ani( si pt ca lucrez full-time la viteze mai mici) si am pornit cu ideea ca vreau sa familiarizez prietenele si prietenii de pe gustos cu tainele bucatelor arabesti si multitudinea de condimente care se gasesc aici.
Si am inteles exact scopul site-ului bucataras.Eu apelez foarte mult la retetele postate in diferite situatii: cand sunt in criza de timp caut retete mai expeditive , cand am timp mult la dispozitie retete mai laborioase.
Te rog sa ma crezi ca stiu ce inseamna o persoana creativa...
Desi postez mai rar(nici eu nu am aparat de fotografiat performant, si eu fac mancare zilnic acasa)caut sa acopar cu fotografiile mele toate fazele de preparare pt a fi cu adevar folositoare celor care vor sa le testeze.In acest sens apreciez foarte mult pe prietena Jeamila , care depune un efort mare sa si filmeze retetele postate si care sunt din toate punctele de vedere deosebite.
Si asa am inteles eu rostul acestui site.
Dar eu cand caut o reteta de gogosi sau de langos asta vreau sa gasesc; ca le poti asorta cu diferite delicatese nu numai pudrate cu zahar e de inteles; imi place sa variez cat pot pranzurile si cinele mele.Asa inteleg eu originalitatea unei postari.
De exemplu am vrut sa pregatesc luna trecuta "melanzane alla parmigiana" , dar pentru ca nu aveam acasa unul din ingredientele principale parmezan, am postat reteta sub numele de vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval.
E o varianta proprie care mi-a iesit delicioasa.
Exact asta vroiam sa-ti spun cand ti-am sugerat ca ar trebui sa reconsideri numele retetei.
Imi pare rau ca tu nu ai inteles ce am vrut sa spun.
Eu am inteles reteta ta ca o variatie a clatitelor la cuptor , in care ai inlocuit clatitele cu lipie arabeasca; si care nu are nimic in comun cu shaorma.
O zi buna; sper ca ai inteles exact ce am vrut sa spun in comentariul meu.
la 01.11.2013, 16:01
Mihaela draga, vin cu un ultim comentariu, pt ca nu-mi plac "discutiile" in contradictoriu si pt ca aici ne intelem destul de greu, este greu sa ne facem intelesi in ceea ce dorim sa expunem. O apreciez si eu f mult la Jamila si chiar si pe tine pt toate preparatele pe care le faceti....dar, eu nu ma compar cu Jamila si sunt putini bucatarasi care se pot compara cu ea. Ador bucataria turceasca, ador bucataria arabeasca si cea indiana, pt toata bogatia de morodenii. Sotul meu a trait mai bine de 2 ani in Turcia, l-am vizitat si eu si am avut placerea sa mananc din bucatele lor. Ceea ce vreau sa intelegi este ca in Romania, se gasesc f greu mirodeniile, eu de ex stau intr-un oras mic, unde nici macar nu exista sumac, tahini, etc...dar am o multitudine de mirodenii procurate din excursiile pe care le-am facut in alte orase mai mari. Romanii, in general sunt destul de sceptici in ceea ce priveste acceptarea mirodeniilor in anumite mancaruri...am facut anumite mancaruri cu carne in care am pus scortisoara sau amestecul de mirodenii garam masala, mie si familiei mele ne place, dar te rog sa ma crezi ca sunt putini cei care accepta aceste combinatii, nu am gasit un prieten sau cunostinta care sa doreasca sa incerce asa ceva. Asa ca daca vei da o cautare pe google la shaorma in limba romana vei gasi diferite variante...la noi principiul de baza la o shaorma este lipia, apoi umplutura poate sa varieze cu orice in functie de gusturi...de ex la mine in oras nu vei gasi la nici o shaormerie, indiferent de carnea pe care o folosesc, pui, vita, porc, sa contina sumac sau tahini, sau pur si simplu o alta mirodenie....De ex sarmalele nu sunt sarmale daca nu le umpli traditional cu carne...sarmalele, pana la urma le poti umple cu orice, conteaza sa-i placa cui le face...am de ex postata o reteta de sarmale cu seminte, care este o reteta veche, de la bunici de la tara, atunci aceea nu ar trebui sa o numim sarma pt ca nu are umplutura clasica??? Ca si o ultima precizare, esti mult mai experimentata ca si mine, iti apreciez calitatile si preparatele, dar daca doresti o reteta originala de la mama ei de acasa cred ca ar trebui sa o cauti in limba respectiva de unde provine sau sa faci o alegere care iti place din ceea ce gasesti pe siteul respectiv in limba romana...pt mine si pt multi romani o shaorma inseamna o lipie umpluta cu carne si ce mai imi place mie...simplu. Toate cele bune!!
la 01.11.2013, 17:54
Simona mie imi place Shaorma, cand vin la Hunedoara iti aduc Shaorma de la Deva , sau imi faci tu ?
la 01.11.2013, 18:02
Draga Simona imi pare rau ca mi-am pierdut timpul cu un comentariu care se vroia constructiv;nu este nici ironic, nici insultator, nici macar in contradictoriu.A fost doar o remarca ajutatoare.
Nu am inteles insa ce ingredient nu ai gasit pentru shaorma de a trebuit sa adaugi atatea ingrediente inutile si care nu au nici o legatura cu reteta.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking