Shaorma de post

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post
6 Mar 2015 | 10184 vizualizari
Shaorma de post

Ingrediente

  • 4 lipii libaneze;
  • 500 g ciuperci pleurotus;
  • 4-5 cartofi medii;
  • 1 roşie;
  • 1 ceapă roşie mică;
  • varză albă - 1/2 bol;
  • 2 castraveţi muraţi;
  • mujdei de usturoi (din 1 căpăţână de usturoi, opţional mărar şi pătrunjel)
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele). 

Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în ulei încins (baie de ulei).

2. Ciupercile se clătesc, se usucă cu un şervet de hârtie şi se pun într-o tigaie cu un strop de ulei.

Se gătesc sub capac până se evaporă tot lichidul ce rezultă în timpul gătirii lor și devin arămii și rumene. 

3.  Se pregăteşte mujdeiul de usturoi din două căpăţâni medii de usturoi.

După preferinţă, se poate adăuga pătrunjel şi mărar.

4. Se taie legumele:

- varza fâşii subţiri;

- roşiile, ceapa, castraveţii muraţi, rondele fine.

La final se montează shaorma:

- se încălzeşte puţin lipia pe o tigaie;

- se unge cu mujdei;

- se aşează apoi cartofii, ciupercile, varza, ceapa, castraveţii muraţi, roşiile;

- se formează apoi un rulou, închis pe partea de jos.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Shaorma de post

Postat de nadina73

Shaorma de post

Se framanta aluatul de lipie apoi se lasa la dospit si crescut. Se coc lipiile intr-o tava de teflon fara ulei. Cartofii se curata si se prajesc ,se fac cartofi pai Varza se taie foarte...

Citeste continuarea

Shaorma cu ciuperci si struguri

Postat de ianculubita

Shaorma cu ciuperci si struguri

Ciupercile tocate le calim in ulei,dupa ce s-a evaporat apa din ele,adaugam boabele de struguri taiate in jumatati iar dupa 2-3min dam deoparte; condimentam cu 1lingura din tot amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2015, 10:42
la 06.03.2015, 10:46
la 06.03.2015, 10:51
o bunatate
la 06.03.2015, 10:56
pfui, ce foame-mi e
la 06.03.2015, 11:15

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking