Sholezard - Orez iranian cu sofran si apa de trandafir

Postat de mitinita in Dulciuri
26 Ian 2011 | 7130 vizualizari

Daca cineva te-ar lega la ochi si ti-ar da o lingurita de sholezard,ai sti precis ca e un desert din Orientul Mijlociu. O sa simti numaidecat apa de trandafiri si sofranul si dulce cum numai prin partile acelea se fac. Eu nu pot sa-l mananc chiar asa dulce,asa ca am mai redus din zahar. Eu am folosit apa de trandafir si sofran de la mama lui asa ca a fost de calitate. Daca vedeti retete unde se cer 2 linguri de sofran,nu e cazul sa folositi atata.Sofranul se foloseste in cantitati foarte mici.

Inapoi la reteta

Comentarii (28)

la 26.01.2011, 15:00
exceptional
la 26.01.2011, 15:01
bun si parfumat
la 26.01.2011, 15:32
la 26.01.2011, 15:57
daca e dulce e bun
la 26.01.2011, 21:56
Fantastik!!!!!! Aromele Orientului sunt celebre
la 26.01.2011, 21:58
wow!!!!
la 26.01.2011, 22:00
ma bucur mult ca v-a placut
la 28.03.2011, 13:46
BUNA CU PARERE DE RAU DAR RETETELE DE MANCARURI IRANIENE, ORI NU SUNT CORECTE ORI SUNT INCOMPLETE.INTERESEAZATE BINE SI APOI SCRIELE.O SOTIE DE IRANIAN CARE DE 18 ANI GATESTE MANCARURI IRANIENE.MULTUMESC
la 28.03.2011, 15:06
desi ma bucur ca ti-ai facut cont numai ca sa-mi comentezi reteta mea, aceste retete sunt cele facute de mine,pe gustul nostru. Puteam foarte bine sa copiez retete de pe alte siteuri,dar eu asa le-am facut si asa le-am postat.Cine vrea retete corecte si complecte se poate interesa pe net, nu trebuie sa le faca neaparat pe ale mele.Mie imi place foarte mult sa experimentez la bucatarie
la 30.03.2011, 07:59
NU AM SCRIS CA SA TE SUPERI MI SE PARE NORMAL CA ACESTE RETETE PERSANE NU ARABESTI ,PENTRU CA ARABI SUNT ARABI SI IRANIENI SUNT PERSANI, SA FIE CORECTE. MA BUCUR CA CINEVA CARE NU ARE LEGATURA CU ACEASTA LUME ESTE INTERESAT .SCUZE DAR ASTA ESTE PAREREA MEA ,CA ACESTEA SA FIE CORECTE
la 30.03.2011, 08:26
-ma scuzati ca intervin in acest schimb de idei dar as vrea sa subliniez doua aspecte:
-in primul rand mitinita ARE legatura cu aceasta cultura
-in al doilea rand, scopul acestui site este sa ne impartasim retelele asa cum ne plac noua si asa cum le facem cu manutzele noastre
-desi este frumos sa pastram o definitie a culturilor si a traditiilor din zonele de unde provine reteta nu cred ca este cazul sa ne impiedicam de detalii politice sau nationaliste atunci cand subiectul principal este bucataritul
in al treilea rand-daca cineva considera ca poseda o reteta mai " corecta"..??.. este liber sa o posteze..
atata timp cat reteta postata are toate elementele pentru a obtine produsul finit prezentat ea este corecta-desigur, exista variante, asta nu scade cu nimic valoarea oricarei dintre ele...
Scopul nostru aici este sa ne bucuram si sa facem schimb de idei...nu sa dam formula chimica cu precizie de laborator!!
Asadar...sa avem cu totii o zi senina si pofta buna...
la 30.03.2011, 09:37
@khandaniela - nu m-am suparat, imi trebuie mai mult pana sa-mi sara mustarul. In legatura cu aceasta reteta,avand in vedere ca si sotul meu este Iranian si am incercat varianta originala chiar in Iran, ptr gustul meu e mult prea dulce. Eu gatesc pe placul nostru nu ptr a respecta o reteta. Nu as face o varza calita cu 1 kg de slanina numai ptr ca asa dicteaza reteta ,nu? Mi-ar place mult sa pui si tu retete,bucataria persana este atat de vasta si suntem putine care o gatim.Desi sunt pe meniul nostru, sunt mai migaloase si dureaza atat de mult sa le scriu
la 30.03.2011, 09:41
Dentistutza,nici eu nu puteam sa o zic mai bine Eu cum pun retete din toata lumea,imagineaza-ti daca s-ar supara din fiecare loc numai cate unul sa vezi atunci ce harmalaie internationala este de aia nu pun eu retete romanesti ca sunt mai multe si pierd batalia din start

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking