Sholezard - Orez iranian cu sofran si apa de trandafir

Postat de mitinita in Dulciuri
26 Ian 2011 | 6940 vizualizari
Sholezard - Orez iranian cu sofran si apa de trandafir

Daca cineva te-ar lega la ochi si ti-ar da o lingurita de sholezard,ai sti precis ca e un desert din Orientul Mijlociu. O sa simti numaidecat apa de trandafiri si sofranul si dulce cum numai prin partile acelea se fac. Eu nu pot sa-l mananc chiar asa dulce,asa ca am mai redus din zahar. Eu am folosit apa de trandafir si sofran de la mama lui asa ca a fost de calitate. Daca vedeti retete unde se cer 2 linguri de sofran,nu e cazul sa folositi atata.Sofranul se foloseste in cantitati foarte mici.

Ingrediente

  • 1 cana ( 200 ml) cu orez
  • 5-6 cani apa
  • 8 linguri zahar
  • 1/4 lingurita sofran
  • 1/4 - 1/3 cana apa de trandafir
  • 2 linguri de migdale sau fistic
  • 1 lingura scortisoara

Mod de preparare

Spala orezul bine in trei ape.

Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul.

Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.

Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute.

Se mai adauga apa cand scade.

Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat,zaharul si apa de trandafir.

Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des.

Trebuie sa aibe consistenta mamaligii,dar orezul sa nu devina pireu.

Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale.

Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sholezard - Orez iranian cu sofran si apa de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Shole Zard - Budinca de orez cu sofran

Postat de retetepersane

Shole Zard - Budinca de orez cu sofran

Intr-un vas se aduce la fiert apa si se adauga si orezul care a fost spalat. Se fierbe pana cand orezul se inmoaire, aproximativ 20-25 min, amestecandu-se ocazional si indepartandu-se spuma. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2011, 10:56
Arata foarte bine insa va trebui sa-mi trimiti o portie la pachet pentru ca eu nu stiu unde gasesc in Sibiu apa de trandafiri
la 26.01.2011, 11:15
si eu greu ma aprovizionez,mi-a adus sotul de data asta,dar zici ca-i aur asa umblu cu el.am inteles ca ar fi la o bacanie arabeasca...n-ar fi mai bine sa vii tu aici la M-Ciuc?ca sa nu inghet singura,au fost -24C azi dimineata
la 26.01.2011, 11:37
Ce gust o fi avand de la sofran si trandafir? nu ramane decat sa-mi trimiti si mie nu mult sa vad cum e
la 26.01.2011, 11:41
waw ce poza ti-ai tras te cred pe cuvant ca-i bun da cum zice mena....de unde apa de trandafir?? las ca mai faci si ne trimiti si noua
la 26.01.2011, 11:47
ce frumos arata.......ma tenteaza ............

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking