Ingrediente
- 1 cana ( 200 ml) cu orez
- 5-6 cani apa
- 8 linguri zahar
- 1/4 lingurita sofran
- 1/4 - 1/3 cana apa de trandafir
- 2 linguri de migdale sau fistic
- 1 lingura scortisoara
Mod de preparare
Spala orezul bine in trei ape.
Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute.
Se mai adauga apa cand scade.
Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat,zaharul si apa de trandafir.
Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des.
Trebuie sa aibe consistenta mamaligii,dar orezul sa nu devina pireu.
Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale.
Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sholezard - Orez iranian cu sofran si apa de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|