Shurpa – supa uzbeka de berbecut pregatita la slow cooker Crock Pot
Postat de Ksenya in Slow Cooker
30 Oct 2020 | 1821 vizualizari
Va prezinta reteta vestita -Shurpa. Are origini din Asia centrala. Se gateste in mai multe feluri in aceste tari, insa eu v-o prezint pe cea traditionala a Uzbekistanului.
Pregatirea ei necesita mult timp. In restaurantele a acestor tari se pune la fiert de cu seara ,la focul cel mai mic,fierbe toata noaptea,apoi pe la pranz a doua zi ,pot savura clientii aceasta supa.
In Romania am avut ocazia sa o mananc la Durau la Taverna. Recunosc ca e diferita fata de a mea (normal ,a mea e gatita la slow cooker) dar foarte buna. Daca treceti prin Durau ,dupa un traseu cat de mic chiar pana la Fantanele sau Duruitoare sau ski ,o portie de shurpa daca treceti pragul tavernei v ava pune pe picioare.
Sa trecem la treaba.