Ingrediente
- 500 g de coacaze (fara codite)
- 220 g de zahar
- 2 felii de lamaie
- 25 cl de apa
Mod de preparare
In primul rand, fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs.
Se amesteca fructele cu zaharul si se lasa peste noapte.
A 2-a zi adaugati apa si feliile de lamaie si puneti la fiert.
Culegem si aruncam spuma care se formeaza.
Dupa 20 minute, filtram printr-o sita fina sau tifon dublu pentru a scoate semintele.
Punem din nou la fiert 10 minute.
Cand siropul este suficient de legat, lasati sa se racoreasca putin, puneti-l cald intr-o sticla sterilizata si inchideti ermetic.
Il puteti servi cu apa minerala sau ca decor pentru prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|