Sirop de visine

Postat de katty in Sirop / Compot
27 Iun 2020 | 2657 vizualizari
Sirop de visine

Printre siropurile mele preferate se numara si cel de visine. Nu mai facusem de ceva vreme, dar cum anul asta am primit ceva visine am trecut  la treaba.

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele. Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita.

Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

A doua zi amestecam bine visinele si le scurgem, presandu-le usor. Cantarim cantitatea de zeama obtinuta si adaugam aceeasi cantitate de zahar si zeama de lamaie. Fierbem  siropul, spumand mereu pana zaharul se topeste si siropul se leaga,  dar nu este prea gros. Punem siropul cand este gata in sticle pe care  le inchidem etans si le acoperim cu un prosop pana a doua zi.

  Visinele ramase putem sa le facem gem, sa le pastram in pungi la congelator  pentru a le folosi la prajituri sau sa le deshidratam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2020, 16:35
la 27.06.2020, 17:03
la 27.06.2020, 19:16
Ce culoare frumoasă are...!
la 27.06.2020, 20:06
Este un sirop minunat si delicios!
la 27.06.2020, 20:12

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking