Ingrediente
- 3 kg visine
- 2 kg zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Spalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele. Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita.
Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.
A doua zi amestecam bine visinele si le scurgem, presandu-le usor. Cantarim cantitatea de zeama obtinuta si adaugam aceeasi cantitate de zahar si zeama de lamaie. Fierbem siropul, spumand mereu pana zaharul se topeste si siropul se leaga, dar nu este prea gros. Punem siropul cand este gata in sticle pe care le inchidem etans si le acoperim cu un prosop pana a doua zi.
Visinele ramase putem sa le facem gem, sa le pastram in pungi la congelator pentru a le folosi la prajituri sau sa le deshidratam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|