Sirop din flori de soc

Postat de Criss in Sirop / Compot
9 Iun 2014 | 3754 vizualizari
Sirop din flori de soc

Daca n-ati facut inca sirop din flori de soc, acum e momentul sa faceti cat inca se mai gasesc aceste minunate si parfumate flori. Cu acest sirop veti inlocui cu succes sucurile din comert, pline de E-uri si coloranti. Delicios si racoritor cu apa minerala, lamaie si cuburi de gheata. Ar fi mers si niste frunze de menta daca aveam...

Ingrediente

  • -50 flori de soc
  • -1.5 l apa
  • -1.5 kg zahar
  • -6-7 lamai (zeama + coaja rasa)

Mod de preparare

Florile se spala usor, doar prin inmuierea intr-un lighean cu apa. Nu se spala sub jet de apa. Atentie sa nu aiba mici insecte printre flori. Cu o foarfeca se taie florile si se indeparteaza coditele.

Apa cu zaharul se amesteca si se pune la foc mic, pana cand se topeste zaharul, dar apa nu trebuie sa fiarba. Se adauga florile de soc, zeama si coaja rasa a lamailor. Se amesteca bine si se pune vasul in frigider 4-5 zile, timp in care se mai amesteca din cand in cand. Dupa cele 5 zile, se scurge siropul si se toarna in sticle sterilizate.

Se pastreaza in camara la loc ferit de soare, sau mai sigur, se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop din flori de soc la rece

Postat de panacris

Sirop din flori de soc la rece

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...

Citeste continuarea

Desert tarta Raffaello

Postat de simona72

Desert tarta Raffaello

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2014, 08:18
Si eu mai am de anul trecut bun tare
la 09.06.2014, 08:20
L-a noi s-a baut deja mai mult de jumatate.
la 09.06.2014, 08:30
super! Miroase pana la mine siropul tau!
la 09.06.2014, 09:05
Nu am facut sirop dar am facut socata!
la 09.06.2014, 11:04

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking