Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
10 Noi 2018 | 6403 vizualizari
Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa

 Cand taiem porcul, aleg bucati de slaninuta cu soric si cu cate o dunga de carne pe care le pun la congelat pentru slanina fiarta cu usturoi. Ieri mi-am intrebat sotul cand doreste sa-i prepar slanina cu usturoi, raspunsul a fost ,, acum ". In cautare de retete inedite am dat peste slanina fiarta in coji de ceapa si prune uscate. Se spune ca este o veche reteta taraneasca care da cu ajutorul prunelor uscate o usoara aroma de fum.  Am experimentat si am fost multumita de rezultat.  

Ingrediente

  • 600 gr slanina cruda cu soric
  • 5 prune uscate
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 1 mana coji uscate de ceapa rosie si galbena
  • sare
  • piper
  • boia de ardei

Mod de preparare

  1. Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici.
  2. Limpeziti prunele uscate.
  3. Cojile de ceapa se spala.
  4. Curatati usturoiul.
  5. Se pune la fiert slanina impreuna cu prune uscate, coji de ceapa si foi de dafin.
  6. Fierbeti slanina timp de 15-20 minute .
  7. Daca se fierbe prea mult slanina devine gelatinoasa.
  8. Se scoate slanina din lichidul in care a fiert se unge cu usturoi pisat sii se pudreaza cu boia rosie de ardei si piper proaspat macinat.
  9.  Dupa racire serviti slaninuta fiarta cu boia si usturoi alaturi de ceapa, praz, ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

Postat de mihaelar63

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti . In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din...

Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de Dya

Carnati de casa

Carnea se toaca, se adauga condimentele si usturoiul pisat si se omogenizeaza compozitia.  Se lasa la rece, peste noapte, intr-un vas acoperit, pentru a se aromatiza uniform.  Daca este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2018, 19:48
O bag la favorite!
la 10.11.2018, 19:57
Costele , multumesc de incredere Acum de bati la usa este proaspat preparata . Si bineinteles merge bine cu pita buna [ avem facuta cu maia ] si un paharel de tuica )
la 10.11.2018, 20:00
O, Mihaela, cum îi alinți tu pe colegii bucătărași cu atătea bunătăți...!
la 10.11.2018, 20:13
la 10.11.2018, 20:43
Buna!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking