Slanina popricata cu usturoi verde

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
29 Mai 2017 | 6949 vizualizari

 Cand tai porcul, imi las mereu bucati de gatit ,,cu dedicatie''.  Bucatile de slanina pentru fiert cu boia si usturoi imi place sa fie luate de pe burta si sa aiba intercalate si straturi de carne.    Mi-am amintit cum ii spunea cand eram mica, prin partile noastre ale Clujului : slanina popricata. Popricat se refera la folosirea de boia de ardei rosie: http://dexonline.net/definitie-popricat. Eu nu sunt  cu totul de acord cu definitia poprica, adica boiaua poate fi si dulce.   Am preparat slaninuta popricata ca aperitiv si am servit-o la gradina cu prietenii.      ,, Reteta pentru picnic ''

Inapoi la reteta

Comentarii (36)

la 30.05.2017, 17:48
wow Ce-as gusta si eu!
la 31.05.2017, 23:11
Licurici , ce te opreste ? Mult mi-ar fi placut si mie sa mananc peste
la 01.06.2017, 00:13
Multumesc , Anca
la 01.06.2017, 00:14
Liliana
la 01.06.2017, 00:14
Mirela , numai buna de mancat
la 28.09.2017, 22:11

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking