Smoothie de kiwi, banane si capsuni
Postat de vasimur in Love Smoothies 17 Mai 2018 | 3656 vizualizari
Posibilitățile sunt nelimitate atunci când vine vorba de a face un smoothie. Fiind sezonul căpșunilor, am încercat diverse combinații și nu am găsit nici una care să nu-mi placă.
Trebuie însă să-l serviți imediat după ce l-ați făcut! Eventual puteți să țineți fructele 1-2 ore la frigider sau cel mult 1/2 oră în congelator, înainte de a-l pregăti, dacă vreți să vă și răcorească, nu doar să vă vitaminizeze și să vă dea și multă energie. Este o băutură ideală, în orice moment al zilei!
Eu mi-am dorit o băutură rece și vitaminizantă, un smoothie gustos, în 3 culori, cu 3 arome: de kiwi, banane și căpșuni !
Ce beneficii aduce organismului această combinație de fructe?
* Bananele combat retenția apei în organism, protejează sănătatea oaselor, scad tensiunea arterială, reglează tranzitul intestinal și luptă împotriva cancerului. Sunt bogate în vitamine din complexul B, vitamina A, C, magneziu și potasiu.
* Căpșunile sunt bogate în vitamina C, potasiu, magneziu, acid folic și vitamina K. Nutrienții din căpșuni ajută la reducerea inflamațiilor, mențin sănătatea ochilor, oferă protecție cardio-vasculară, au proprietăți anti-cancerigene și întăresc oasele.
* Kiwi conține din belșug vitaminele A, C și E, luteină, minerale și fibre, magneziu, fier, calciu, acid folic și crom, toate cu proprietăți benefice pentru sănătate. Trebuie mâncat cu tot cu semințe deoarece toți nutrienții (proteine, vitamine, minerale) sunt în semințe. Datorită nutrienților pe care îi conține este un puternic antioxidant natural.
Inapoi la reteta
|