Snikers

Postat de andaoana in Dulciuri
28 Dec 2016 | 3530 vizualizari
Snikers

De sarbatori aceasta prajitura poate fi vedeta de pe masa dumneavoastra. Toata lumea o adora si o savureaza. Este o prajitura cu multa ciocolata, nuca si arahide. Este o prajitura adorata si de colindatori.  Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri faina
  • -1praf de copt
  • -esenta rom
  • -300 gr nuca macinata
  • -200 gr ciocolata alba
  • Crema:
  • -12 linguri zahar
  • -1 pachet unt/margarina
  • -8 galbenusuri
  • -300 gr arahide nesarate
  • Glazura:
  • -200 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Blat :

Pregatim o tava de copt de marime20x30

Cuptorul il pornim la 180 grade

Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata.

Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o spuma tare adaugam ingredientele uscate amestecate in prealabil (faina , nuca si praful de copt ).

Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava.

Dam la cuptor pentru 20 minute.

Peste blatul cald (trebuie sa fie caldut ca sa putem indtinde foarte bine ciocolata) turnam  200 gr ciocolata alba topita de bain marie si intindem bine.

Lasam la racit .

P.S . Cand am topit ciocolta alba am pus 2 linguri de lapte si o bucatica (cam 30 gr unt )

Crema:

6 linguri de zahar le caramelizam, peste ele adaugam untul si le lasam sa se topeasca. Zaharul ars cand adaugam untul peste el se va strange si trebuie sa lasam sa fiarba pana cand devine din nou lichid.

Cele 8 galbenusuri le bate impreuna cu 6 linguri de zahar pana cand isi schimba culoare si nu se mai simt cristalele de zahar.Peste galbenusuri adaugam arahidele (acestea pot fi lasate intregi sau tocate grosier).

Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine

Crema calda (daca lasam crema sa se raceasca va fi foarte greu sa o intindem ) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita .

Lasam la racit.

Pe bain marin topim 200 gr ciocolata neagra si glazuram cu ea prajitura .

Se serveste rece, preferabil a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snikers" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort V.51

Postat de Constelatialeu

Desert tort V.51

Blat : Am mixat cele 4 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari...

Citeste continuarea

Prajitura Snikers

Postat de panacris

Prajitura Snikers

Ouăle se scot din frigider și se țin la temperatura camerei, vreo 30 de minute. Apoi se separă alubușurile de gălbenușuri. Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2016, 16:07
Buna snikaroasa
la 28.12.2016, 16:07
Foarte bun Snickers-ul.Si eu am facut.ii place tare mult mamei.
la 28.12.2016, 16:08
la 28.12.2016, 16:30
Foarte bun!
la 28.12.2016, 17:04
N-am mai facut de ceva vreme prajitura asta, dar tare mult ne-a placut!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking