Snitel de pui cu piure de legume

Postat de Oana in 2 Portii = 20 LEI
2 Feb 2017 | 9961 vizualizari

Mancarea preferata a baietilor mei :) Se face si rapid si ieftin!

Ingrediente

  • 1 piept de pui – 500 gr
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • faina
  • pesmet
  • ulei incins pentru prajit
  • Piure de legume:
  • legume fierte: 2 cartofi, 1 morcov, 5 buchetele de broccoli
  • 20 gr unt
  • 100 ml lapte fierbinte
  • sare

Mod de preparare

Pune la fiert in apa cu putina sare legumele pentru piure: 2 cartofi taiati cubulete, 1 morcov taiat rondele si cand sunt aproape gata pune si cateva buchetele de broccoli. Poti folosi pentru piure ce legume preferi.

Scurge apoi apa, adauga untul, sare dupa gust si paseaza bine legumele. Adauga apoi laptele fierbinte, putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita. Lasa-l deoparte, acoperit cu un capac pana in momentul servirii.

Pregateste apoi carnea pentru snitele: taie pieptul de pui in patru felii si bate-le bine cu un ciocan de snitele intre doua folii de plastic. Astfel, eviti sa se rupa carnea in timp ce o bati.

Pregateste o farfurie cu pesmet, una cu faina si una cu cele doua oua. Bate ouale cu o furculita si condimenteaza cu sare si piper dupa gust, usturoi granulat, boia dulce si oregano.

Trece apoi fiecare snitel prin ou batut, faina, iar ou si la final pesmet.

Incinge bine uleiul intr-o tigaie mai adanca si prajeste snitelele la foc mediu pe ambele parti. Scoate-le pe servetele de hartie sa absoarba excesul de ulei si serveste-le apoi calde impreuna cu piureul de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui cu piure de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume

Postat de Sylvia

Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume

   Preparare: intindem bucatile de carne si le suprapunem ca sa avem o bucata mare si plata. Asezam peste ea legumele in strat subtire si punem mozzarela la un capat . ...

Citeste continuarea

Schnitzel cu piure de cartofi si sos de legume

Postat de nico15

Schnitzel  cu piure de cartofi si sos de legume

Pentru inceput, filetam puiul si scoatem pieptul de pui cu atentie, pregatim carnea pentru schnitzele, punem pieptul de pui dupa filetare intre doua folii de plastic si trecem la aplatizarea lui,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2017, 11:49
bun bun
la 02.02.2017, 14:06
la 02.02.2017, 16:50
Buuuun!
la 02.02.2017, 17:01
la 02.02.2017, 20:02
Un meniu bun si gustos!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking