Ingrediente
- Ingrediente Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa
- 500-600 grame piept de pui dezosat
- 3 ouă
- 4-5 linguri de făină albă
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Cum se prepara Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa
Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare.
Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru clătite, mixând bine, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se șterge pieptul de pui cu un prosop curat și se porționează, după cum îi place fiecăruia. Feliuțele trebuie să nu fie prea subțiri, ci să aibă aproximativ 1 cm. Se bat feliile din piept de pui, dar foarte puțin, ca să nu se desfacă, ci doar ca să se întindă fibra.
Se pune uleiul în tigaie și se încinge, după care se micșorează flacăra de la ochiul de aragaz. Feliile de piept de pui se trec prin compoziția cu ouă, după care se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins. Se rumenesc șnițelele pe ambele părți și apoi se scot pe o hârtie absorbantă (șervete de bucătărie).
Se servesc simple, cu salată, cu o garnitură de cartofi, după plac, sau la pachet, ca sandwich. Partea bună e că acest preparat este gustos atât cald, cât și rece. Recomandam si snitele la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|