Snitele clasice cu piure de cartofi

Postat de MotanLaOale in Porc
17 Ian 2021 | 2048 vizualizari
Snitele clasice cu piure de cartofi

"Retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 800g pulpa de porc
  • 3 oua
  • 100g faina
  • 150g pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 1 kg cartofi
  • 50g unt
  • 50ml lapte
  • 50g smantana
  • sare piper

Mod de preparare

Pulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii.

Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente.

Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.

Intr-o farfurie se pune faina.

In alta farfurie se bat ouale si se pune sare si piper.

Pesmetul se pune in alta farfurie.

Feliile de pulpa se dau prin faina, prin ou si prin pesmet.

Se prajesc intr-o tigaie in ulei incins.

Focul trebuie sa fie potrivit ca sa se patrunda bine.

Se intorc pe ambele partile pana se rumenesc frumos.

Se scot pe servetele absorbante.

Cartofii se curta si se fierb intregi in apa cu sare.

Cand sunt fierti se scurg de apa si se sfarama.

Se adauga untul, laptepe, smantana, sare si se amesteca bine, bine.

Pe o farfurie se pune piure, se presara piper deasupra, se pun 2-3 snitele si se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele clasice cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de porc cu cartofi

Postat de mirela0911

Tocanita de porc cu cartofi

Se spala bine carnea, se sterge cu prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga carnea. Se caleste pana devine alba. Se adauga ceapa...

Citeste continuarea

Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata

Postat de merisor67

Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata

Spalam carnea, o taiem cubulete si o lasam la scurs, apoi o condimentam si o saram si o lasam la rece 30 de minute. Intr-un vas cu capac, punem uleiul la incins si adaugam carnea. O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2021, 16:57
Eu ma dau si la clasic )
la 17.01.2021, 17:31
Tare bune!
la 17.01.2021, 18:07
la 17.01.2021, 18:14
Minunate!
la 17.01.2021, 18:32
Bune!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking