Snitele de porc

Postat de rocsi_1612 in Porc
27 Feb 2017 | 2521 vizualizari
Snitele de porc

Sunt o mare iubitoare a snitelelor de pui, desi fac rar ca sa evit sa mananc prajit, insa sotul iubeste snitelele de porc. Si cum m-am gandit eu intr-o zi sa ii fac aceasta placere, am constat ca sunt foarte bune si cele de porc. Din cand in cand, merge sa ne mai facem cate o pofta culinara din asta mai "vinovata"! Acum fiecare are varianta sa de a face snitele, asa ca o sa va arat cum am procedat si eu.

Ingrediente

  • 7 felii potrivite de cotlet de porc dezosat
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa praf de usturoi
  • 3 oua
  • faina alba
  • ulei

Mod de preparare

Feliile de carne le spalam si le stergem cu servetele.
Le batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare ca sa le sfaramam.
Intr-un bol, amestecam mustarul, praful de usturoi, sare, piper, boia dulce si 3 linguri de ulei.
Peste acest amestec, punem bucatile de carne si le invartim pe toate partile, sa se condimenze.

Acoperim bolul si punem carnea la frigider, circa o ora. Eu am lasat-o in frigider peste noapte.
Dupa ce a stat carnea la rece, o scoatem afara.
Ouale le batem spuma, le condimentam cu sare si piper.
Punem faina alba pe o farfurie intinsa.
Intr-o tigaie, incingem ceva mai mult ulei.
Trecem fiecare bucata de carne prin faina, ou batut, faina si iar ou.
Le punem in uleiul incins, focul aragazului sa fie potrivit si le rumenim pe ambele parti.

Le scoatem pe un platou pe care punem niste servetele de bucatarie.
Le servim calde fie cu o salata, orez, cartofi si ce va mai place.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Postat de vasimur

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Iata cum se prepara  Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime....

Citeste continuarea

Snitele pufoase cu usturoi

Postat de mihaelar63

Snitele pufoase cu usturoi

 Pulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele .   Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat .   In acelasi timp le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2017, 20:20
Mmm...bune! Le am si eu in plan.
la 27.02.2017, 20:23
la ordinea zilei in bucatarie...e cu leguma aia a mea preferata....
la 27.02.2017, 20:27
Imi place cum le-ai condimentat Si mie imi place sa schimb condimentele ca astfel sa-mi surprind papilele gustative
la 27.02.2017, 20:29
Va multumesc fetelor. Chiar au iesit atat de bune!
la 27.02.2017, 20:30
cele mai bune

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking