Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR in Porc
12 Apr 2021 | 4663 vizualizari
Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

N-am mai făcut de mult timp șnițele din carne de porc, deși știam foarte bine că acestea sunt cele mai fragede și mai bune. Cu o garnitură adecvată, de cartofi natur, pot spune că meniul acesta a fost foarte gustos și sățios. Și cum nu durează mult prepararea lui, cred că merită făcut mai des, mai ales de către cei care apreciază în mod special carnea de porc. Am pregătit 10 șnițele destul de mari, dar garnitura este doar pentru două porții.

Ingrediente

  • 1,5 kg pulpă de porc
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 4-5 ouă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 4-5 linguri de făină albă
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • Pentru garnitură:
  • 6 cartofi roz
  • sare extrafină
  • 50 grame de unt (opțional)
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Carnea se fasonează, se spală, se zvântă și se taie în felii cu grosimea de 1,5 cm. Apoi se bate ușor cu ciocanul pe ambele fețe și se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce.

Cât timp se lasă carnea ca să absoarbă condimentele, se pregătește garnitura: se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, la foc iute, în apă cu sare.

Separat se mixează ouăle cu: sare, piper și boia de ardei dulce, după care se adaugă treptat făina albă. Se mixează până ce nu mai rămân cocoloașe, iar compoziția este omogenă.

Se toarnă uleiul de floarea soarelui în tigaie și când este încins, se adaugă feliile de carne, trecute prin compoziția de ouă și făină. Se rumenesc frumos șnițelele, pe ambele fețe și când sunt gata, se iau cu o paletă și se depun pe un platou în care s-a pus în prealabil hârtie absorbantă, care să ia surplusul de grăsime.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă și se pun în farfurii, lângă șnițele. Se pune imediat deasupra lor untul feliat, ca să se topească și să se îmbibe cartofii, se presară pătrunjel tocat, pregătit în prealabil și preparatul se servește cald, de îndată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din carne de porc, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Snitel vienez cu cus-cus

Postat de timea

Snitel vienez cu cus-cus

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta. ...

Citeste continuarea

Tochitura dunareana

Postat de katty

Tochitura dunareana

Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2021, 21:23
la 12.04.2021, 21:39
Delicioase!
la 12.04.2021, 21:56
Bun, bun!
la 12.04.2021, 23:17
Snitelul nu-l pot refuza
la 13.04.2021, 10:26
Gustoase!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking