Gulas unguresc cu cartofi noi

Postat de rocsi_1612 in Porc
13 Iun 2013 | 45557 vizualizari
Gulas unguresc cu cartofi noi

Hristos S-a Inaltat! De ceva timp am in plan sa pregatesc un gulas. Uite ca i-a venit randul. M-am uitat peste mai multe retete si am incercat sa ma apropii cat mai mult de cea originala, doar ca am folosit cartofi noi. A iesit o mare bunatate, ne-a incantat papilele gustative si burticile noastre tare multumite au fost. Ce este bun, este bun domle' si ne place ;)...

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc fara grasime
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 10-12 cartofi noi mai mici
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete. Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute.

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o rumenim pe toate partile. Punem legumele pregatite mai sus si le inabusim cu carnea 3-4 minute. Acoperim totul cu apa si cand incepe sa fiarba punem sare, piper si boiaua de ardei. Punem un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit. Rosiile le facem cubulete mici. Verificam carnea si cand este patrunsa mai bine de jumatate, adaugam rosiile si mai completam cu apa daca este necesar, deoarece gulasul nu trebuie scazut foarte tare ci sa aiba putina zeama.

Cartofii ii radem de coaja sub jetul de apa si in momentul in care carnea este bine facuta ii adaugam intregi (daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate).

Cam in 15 minute sunt fierti, incorporam pasta de tomate, mai dam 3-4 clocote, mai potrivim gustul cu sare, piper daca mai este necesar si tragem cratita de pe foc.

Curatam usturoiul, il taiem feliute si il punem peste gulas iar deasupra presaram patrunjel verde tocat. Lasam 10 minute acoperit gulasul apoi poate fi servit.

O sa va lingeti pe degete nu alta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (85)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coaste fierte in bere

Postat de oanapl

Coaste fierte in bere

Pui coastele într-o oală încăpătoare.  Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și...

Citeste continuarea

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

Postat de rocsi_1612

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

Spalati carnea, o stergeti bine. Incingeti un grill, rumeniti carnea pe ambele parti, apoi o scoateti pe un platou. Intr-un bol amestecati uleiul, ketchup-ul, sare, piper, boia dulce, oregano...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2013, 10:27
Arata foarte bine!
la 13.06.2013, 10:31
Vaaaaaaaai dar ce bun o fi
la 13.06.2013, 10:32
ce bine arata
la 13.06.2013, 10:33
la 13.06.2013, 10:36
o portie si pentru mine

Vezi toate comentariile (85)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking