Socata reteta bunicii

Postat de Bunica in Bauturi
15 Mai 2009 | 18343 vizualizari
Socata reteta bunicii

Socata reteta bunicii Stiu reteta de la mama mea. Cred ca am baut prima oara socata prin 1965 :) ...

Ingrediente

  • Socata reteta bunicii
  • 4-5 flori de soc
  • 4-5 lamii
  • 4-500 gr zahar
  • 4-5 litri de apa

Mod de preparare

Socata reteta bunicii

Se taie lamiile in jumatati si se storc. Zeama, dar si jumatatile stoarse se pun intr-un borcan de 8 litrei in care turnam 4-5 litri de apa si punem apoi zaharul si florile de soc. Din cind in cind se amesteca pina se topeste zaharul.

Se lasa 24 de ore, dupa care se strecoara si se pune-n sticle.

Atentie. Daca vrem sa pastram mai mult trebuie ca sticlele sa le tinem la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Socata reteta bunicii

Postat de Pungasa_Rogue

Socata reteta bunicii

Socata reteta bunicii Intr-un borcan mare se pun zaharul, apa, boabele de orez si florile de soc spalate. Lamaia se spala, se taie pe jumatate si se stoarce, apoi se taie felii si se pune in...

Citeste continuarea

Socata reteta bunicii

Postat de Oana

Socata reteta bunicii

Socata reteta bunicii In jumatate de litru de apa fierbinte dizolvati zaharul, apoi lasati la racit. Amestecati cu restul de apa, zeama si pulpa de lamaie, adaugati florile de soc spalate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2009, 19:05
No comments!
la 16.05.2009, 19:52
la 21.05.2009, 11:41
deci io am facut dar un pic altfel:
-cumparat o mana zdravana de soc din piatza, spalat sub jet si bagat in sticla de 5l cu apa plata (ambaut un pic din apa, ca sa incapa si socul)
-zahar dupa gust, cel putin 1 cana
-1 lamaie mica taiata peshtisori sa incapa (tot dupa gust, se poa pune si mai mult si mai putin)
- o firimitura de drojdie. Dar mica. Sub o linguritsa... ca sa fermenteze mai repede si sa faca si bule
Se lasa cam 2-3 zile. Deci io dupa 1 zi incepusem sa o gust.
Se pune un tifon la gura sticlei, sau o compresa sterila de la farmaciile Donna, si scurg.

Cica e fantastic medicament, pt retinerea de lichide, ajutand la obezitate, pt rinichi etc. Mie imi place
la 23.05.2009, 00:44
la 25.05.2009, 13:03
Eu pun in socata in loc de zahar miere de stup.Tin apa 2 zile cu florile de soc si 3-4 lamaii taiate felii,apoi adaug mierea si mai las o zi, timp in care amestec de mai multe ori in borcan pana mierea se dizolva.Este foarte buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking