Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti

Postat de RuxyRux in Somon
21 Sep 2015 | 8583 vizualizari
Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti

Am vazut zilele trecute la Paprika Tv ceva de gen...si vai ce pofta mi s-a facut! Pana atunci chiar nu m-am gandit ca pot pune somonul afumat la cuptor....a iesit o bunatate!

Ingrediente

  • somon afumat la plasa( am pus eu)
  • ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • felii de cascaval
  • 5 cartofi mari
  • doua cepe maricele
  • boia dulce
  • ulei de palmier( sau de care doriti)

Mod de preparare

Somonul se feliaza mai grosut si se asaza in tava tapetata cu pergament si stropita cu ulei de masline. Se pune putina zeama de lamaie deasupra si se da la cuptor 20 de minute.

In ultimele zece minute se scoate tava si se pune pe fiecare bucata cate o felie de cascaval, apoi se mai tine la cuptor pana se topeste frumos deasupra somonului.

Cartofii se fac simplu: se taie in bucati, se fierb ca pentru piure, apoi se scurg. Ceapa se caleste usor, in ulei de palmier, eu am pus putina zeama din apa de la cartofi, ca sa nu fie chiar prajita, apoi cand devine sticloasa se adauga cartofii si boiaua, sare si piper, se tavalesc putin cu grija sa nu-i zdrobim si gata, sunt grozavi!

Noua ne-a placut mult somonul preparat in acest mod!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Somon gravlax

Postat de ctlina

Somon gravlax

Amestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea. Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet. Puneti marar si deasupra...

Citeste continuarea

Somon cu legume chinezești

Postat de panacris

Somon cu legume chinezești

Somonul se condimetează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei, cca.5 minute la foc rapid, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2015, 23:52
Super delicios!
la 21.09.2015, 23:52
Un deliciu somonul afumat Frumoasa bucata , de calitate ai avut ca materie prima . Imi place si prezentarea
la 22.09.2015, 00:28
Mihaela, am luat ce a fost mai bun, adevarat! Iti multumesc draga si scumpa mea!
la 22.09.2015, 06:35
Bun!
la 22.09.2015, 06:47
Delicios!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking