Ingrediente
- somon afumat la plasa( am pus eu)
- ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- sare
- felii de cascaval
- 5 cartofi mari
- doua cepe maricele
- boia dulce
- ulei de palmier( sau de care doriti)
Mod de preparare
Somonul se feliaza mai grosut si se asaza in tava tapetata cu pergament si stropita cu ulei de masline. Se pune putina zeama de lamaie deasupra si se da la cuptor 20 de minute.
In ultimele zece minute se scoate tava si se pune pe fiecare bucata cate o felie de cascaval, apoi se mai tine la cuptor pana se topeste frumos deasupra somonului.
Cartofii se fac simplu: se taie in bucati, se fierb ca pentru piure, apoi se scurg. Ceapa se caleste usor, in ulei de palmier, eu am pus putina zeama din apa de la cartofi, ca sa nu fie chiar prajita, apoi cand devine sticloasa se adauga cartofii si boiaua, sare si piper, se tavalesc putin cu grija sa nu-i zdrobim si gata, sunt grozavi!
Noua ne-a placut mult somonul preparat in acest mod!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|