Ingrediente
- 2 buc medalion de somon
- zeama de la o lămâie
- sare
- piper alb
- 2 lgt de unt
- 100 ml apă
- legume ( rondele de morcovi, mazăre, conopidă, porumb dulce)
- Eu păstrez întotdeauna la congelator, în pungulițe sau caserole mici ,morcovi fierți, mazăre și alte legume rămase sau păstrate intenționat de la alte preparate - supe/ ciorbe/ salate. Prind bine atunci când gătești...vara.
Mod de preparare
Peștele îl speli sub jet de apa rece și apoi îl condimentezi. Îl stropești cu zeama de lămâie și îl lași 15 minute.
Între timp îți pregătești legumele.
Într-o tigaie de teflon așezi bucățile de pește și le coci bine, câte 5 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și ușor crocante.
Într-o tigaie wok pui untul la topit și adaugi legumele și apa, lăsându-le la foc mic pănă când aceasta scade. Condimentezi după gust.
Servești totul imediat, alături de lămâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon crocant cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|