Ingrediente
- 500 gr somon cu piele, fara solzi
- ulei de masline
- 2 crengute de rozmarin proaspat
- 1 legatura sparanghel
- 1/2 lamaie
- 20 grame unt
- sare
- piper
- cateva rosii cherry
- 2 cartofi dulci
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se spala cartofii dulci foarte bine si se taie in 4-8, in functie de marime. Se amesteca cu rosiile cherry, se presara sare, piper si ulei de masline, se amesteca bine, se transfera intr-o tava si se gatesc 20-25 de minute.
Se unge bucata de somon cu ulei de masline, sare, piper si frunzele de rozmarin. Se asaza intr-o tava si se gateste la cuptor 15-20 de minute, in functie de grosime.
Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparaghelului, apoi se fierbe 4 minute in apa sarata. Se transfera intr-un vas cu apa rece amestecata cu cuburi de gheata.
Se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu si se adauga sparaghelul. Se gateste 3 minute, amestecand frecvent. La final se stropeste cu sucul de lamaie, sare si piper.
Se indeparteaza pielea somonului, cu grija si se asaza inapoi in tava. Se mai gateste cateva minute, in cuptorul fierbinte pana devine crocanta.
Se serveste somonul, impreuna cu sparaghelul, cartofii dulci, rosiile cherry si pielea crocanta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|