Somon cu morcovi si piure de mazare

Postat de mihaelar63 in Somon
27 Sep 2017 | 3904 vizualizari
Somon cu morcovi si piure de mazare

 Somon in sus, somon in jos, somonul este sanataos !!! Cum anul acesta am avut putin peste din raul frumos curgator, m-am hotarat sa ma dau si la somon. Pe ambalaj spunea ca este si norvegian, si salbatic. Zic ca asta o fi de bine daca-i adevarat. Pe salbaticul acesta l-am insotit de niste frumusei morcovei sotati, rotunzi si domestici din gradinuta proprie. Se mai cerea ceva verde pentru un frumos contrast. Cum vremea spanacului nu sosise, am folosit mazare verde.       P.S.cimbru, rosioare cherry, ardei iute si hasmatuchi [ https://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/unde-gasim/hasmatuchi-de-unde-il-cumparam.html] tot din gradinuta am cules.  

Ingrediente

  • 600 gr somon salbatic norvegian [2 buc]
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
  • hasmatuchi[patrunjel cret]
  • rosii cherry
  • ardei iute
  • Morcovi sotati:
  • 300 gr morcovi rotunzi
  • 25 gr unt
  • sare
  • piper macinat
  • hasmatuchi
  • Piure mazare :
  • 300 gr mazare verde 
  • 25 gr unt 
  • sare
  • cimbru
  • nucsoara macinata

Mod de preparare

  1. Morcovii se pun in apa cu sare si unt sa fiarba. Se lasa pana cand apa scade si se soteaza in unt.
  2. Piperati morcovii si dati-le patrunjel cret tocat.
  3. Amestecati de doua ori, cat sa se inmoaie patrunjelul si trageti vasul de pe foc.
  4. Somonul se sareaza si pipereaza.
  5. In tigaia teflonata incinsa, se pune uleiul si doi catei de usturoi curatati.
  6. Dupa ce a imprumutat uleiul gustul bun, usturoiul se scoate si se pune in vasul unde va fierbe mazarea verde.
  7. Somonul se pune la prajit in tigaie, cu pielea in jos.
  8. Am pus deasupra un capac si am lasat pestele sa se inabuse cateva minute pana a inceput sa-si schimbe culoarea.
  9. Am obtinut un somon gustos si fraged.
  10. Mazarea verde [ congelata se pune la fiert in putina apa cu sare, cimbru si unt.
  11. Cand este fiarta, se condimenteaza cu nucsoara si se paseaza cu blenderul.
  12. In functie de consistenta dorita a pireului, adaugati sau nu, putina apa.
  13. Gustati si sarati daca este nevoie.
  14. Spalati rosioarele si ardeiul iute.
  15. Serviti la fiecare portie somon, morcovi sotati si piure de mazare.
  16. Decorati cu hasmatuchi, rosii chery si ardei iute.

           Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu morcovi si piure de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Spalam bucatile de somon si le tamponam cu un servet de bucatarie. Uleiul de masline il amestecam cu sare, piper alb, boiaua de ardei, catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Punem bucatile...

Citeste continuarea

Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

Postat de Satisfyyourcravings

Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2017, 00:15
Super!
la 27.09.2017, 05:38
ce bunatate!
la 27.09.2017, 07:11
la 27.09.2017, 08:13
la 27.09.2017, 09:30
ce bunatate ne-ai adus iar , excelent . Cineva adora pestele roz

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking