Somon file pe fund de lemn de cedru

Postat de ralu_ca in Peste
9 Feb 2016 | 3273 vizualizari
Somon file pe fund de lemn de cedru

Ingrediente

  • file somon (1 buc mare)
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 8 bete telina
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • o ceasca ulei masline
  • usturoi preparat
  • zeama lamaie
  • ardei iute
  • piper
  • sare grunjoasa
  • 2 funduri din lemn de cedru

Mod de preparare

Pentru inceput se toaca ceapa rondele marunte, apoi telina si patrunjelul. Acestea se amesteca intr-un castron, in care se adauga uleiul, zeama de lamaie, piper, rondele de ardei iute, usturoiul mujdei si se omogenizeaza. Lasam la frigider pentru jumatate de ora. 

Fundurile din lemn de cedru trebuie sa fie lasate in apa cel putin 4-5 ore, pentru a fi bine imbibate cu apa. Acestea se aseaza pe o tava incapatoare pe care am presarat multa sare grunjoasa. Fileul de somon se aseaza pe sarea grunjoasa, apoi compozitia preparata se toarna pe toata suprafata somonului.

Tava este introdusa la barbeque-ul inchis si incins si se lasa approx 1 ora.

Este un deliciu!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon file pe fund de lemn de cedru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Peste la cuptor

Postat de ralu_ca

Peste la cuptor

Pestele l-am curatat si l-am spalat, apoi l-am crestat si l-am asezat in tava. L-am uns cu ulei, in crestaturi am introdus felii de usturoi si l-am condimentat. In tava am pus felii de cartofi,...

Citeste continuarea

Hamsii prajite

Postat de rocsi_1612

Hamsii prajite

Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta. Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2016, 07:53
la 09.02.2016, 08:35
Adauga comentariu...
la 09.02.2016, 08:39
la 09.02.2016, 12:08
Bun
la 09.02.2016, 12:10

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking