Somon gravlax

Postat de ctlina in Somon
10 Feb 2017 | 6643 vizualizari

Iata o reteta scandinava de somon gravlax. Acest somon marinat crud are denumirea gravlax in Suedia si este cunoscut sub numele de gravlaks in Norvegia, gravad laks in Danemarca, graavilohi in Finlanda (finnois) sau graflax in Islanda. Este deci o specialitate scandinava din file de somon crud. Somonul folosit trebuie sa fie foarte proaspat, cu carnea ferma si un miros placut. Cantitatea de sare trebuie adaptata la cantitatea de somon (1:10 sare). http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/somon-gravlax.html

Inapoi la reteta

Comentarii (8)

la 10.02.2017, 22:17
la 10.02.2017, 22:17
Cred ca e grozav....eu il mananc numai daca e afumat bine...sau daca e fiert si afumat!
la 10.02.2017, 22:27
....si musai cu ceapa rosie )))
la 11.02.2017, 07:47
Interesant!
la 11.02.2017, 09:19
Da ,Crstina asa il fac si eu,numai ca eu am prezentat varianta clasica "somon Viking",nu numai somonul se poate marina astfel ci si orice peste gras. Macrou,hering ,stavrid sau scrumbie ...pastrav. Este foarte bun. Buna reteta!
la 11.02.2017, 11:44
super!
la 14.02.2017, 07:42
Eu as gusta
la 24.02.2017, 22:59
Buuuuun!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking