Somon in crusta cu sos de ardei

Postat de Poliana in Somon
29 Aug 2012 | 6186 vizualizari
Somon in crusta cu sos de ardei

Va place pestele? Somonul...mai exact, va place? Dar ce ziceti de somon cu spanac...suna bine? Inca nu? Atunci imaginati-va un somon suculent, aromat cu frunze de spanac si busuioc, invaluit intr-o crusta de aluat frantuzesc :D Nici acum nu suna bine? :)) Uitati-va la poze, cititi reteta (sau invers) si apoi imi spuneti parerea voastra, s-a facut?

Ingrediente

  • 300 gr puff pastry (aluat frantuzesc)
  • 2 trunchiuri de somon
  • 200 gr spanac
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de busuioc
  • sare
  • piper
  • Ingrediente sos
  • 2 ardei copti galbeni
  • 50 gr unt
  • 300 ml lapte
  • sare, piper

Mod de preparare

Nu a fost o reteta usor de facut, dar stiti de ce? Pentru ca m-am straduit sa fac aluatul frantuzesc acasa. Nu voi vorbi acum despre el pentru ca s-ar lungi foooarte mult postarea dar imi voi face timp de el cu alta ocazie. Asta cu siguranta, pentru ca e mult mai sanatos decat cel din comert!
Bun, considerand ca avem aluatul frantuzesc gata facut - home made sau cumparat (aka foietaj) - putem sa trecem la treaba.

Somonul il curatam de piele. Punem 2 litri de apa pe foc, adaugam sare iar in momentul in care da sa fiarba, adaugam pestele si-l lasam la fiert pentru 5 minute. Oprim focul si lasam somonul in apa pana cand ajunge la temperatura camerei, apoi il dam la rece pentru o ora.

Intre timp ne ocupam de spanac. Eu am folosit congelat (imi ramasese putin in congelator) dar daca aveti proaspat trebuie sa-l opariti 5 minute, scurgeti bine de apa si apoi il tocati marunt.
Peste spanac punem usturoiul pisat, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Adaugam sare si piper dupa gust.

Scoatem somonul din apa, il punem pe servetele absorbante, apoi il condimentam dupa gust.
Aluatul il taiem in doua fasii mai mari decat lungimea pestelui. Pe fiecare bucata de aluat intindem amestecul de verdeturi. Punem bucata de peste peste spanac, si o infasuram in aluat astfel incat sa fie bine acoperita de spanac pe toate partile. Procedam la fel si cu cealalta bucata.

Incingem cuptorul la 200 de grade celsius, introducem rulourile la cuptor, puse in prealabil intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Le coacem pentru 10 minute dupa care micsoram flacara la 180 de grade si le mai coacem pentru 25 de minute.

Cat timp pestele sta la cuptor ne putem apuca de sos, foarte bun de altfel. E prima data cand il fac dar am ramas placut surprinsa, si asta pentru ca eu aveam tendinta de a evita ardeiul in mancare.
Punem untul la topit intr-o tigaie, taiem ardeiul julien, dupa ce i-am tras o spalatura buna, si-l lasam la calit 4-5 minute. Adaugam si laptele si lasam totul la fiert pentru cca 20 de minute. Cand ardeiul e bine patruns oprim focul. Ca sa formam sosul punem compozitia in blender si-l lasam pe dumnealui sa se ocupe de treaba asta.

Sper ca n-ati uitat de peste, nu?
Cand vedem ca are o crusta aurie oprim focul si scoatem tava din cuptor. Il lasam putin sa se odihneasca, dupa care putem sa ne delectam cu mancarica asta demna de sarbatoare, stropita din abundenta cu sos de ardei. Merge de minune in combinatia asta, trust me ;)
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta cu sos de ardei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Somon in crusta aromata

Postat de luminita20_2006

Somon in crusta aromata

Se pregateste somonul(in cazul in care e cumparat intreg se portiozeaza se scoate pielea), dupa care se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie. Pentru crusta se amesteca pesmetul cu sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2012, 23:09
frumos arata....chiar de-i peste ))
la 29.08.2012, 23:10
Dia, stiam ca o sa strambi din nas
la 29.08.2012, 23:11
eu pap peste daca-mi dai mie tare imi place
la 29.08.2012, 23:12
E perfect...exact asta am vrut sa fac eu azi...placinta cu somon si spanac in foietaj nu pot sa cred! Am zis totusi ca abia ieri am avut somon si sa o mai aman super arata si precis ca e o nebunie gustoasa!
la 29.08.2012, 23:14
Meri, iti dau, iti dau

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking