Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci

Postat de rocsi_1612 in Somon
13 Dec 2018 | 1638 vizualizari
Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci

"Reteta romaneasca" In acest post este dezlegare foarte des la peste si incerc sa le pregatesc alor mei retete noi cu peste, in special la cuptor, pentru ca vreau sa ii feresc de prajeli. De aceasta data am ales somonul. L-am imbracat in verdeturi, iar ca si garnitura am ales un sote de ciuperci cu putina crema de otet balsamic, dar si niste gogosari murati umpluti cu ghebe. A fost o bunatate de reteta! Poate va place, poate va tenteaza si o incercati si voi!

Ingrediente

  • 2 felii de somon
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 4-5 frunze busuioc
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de rapita (sau de masline, de floarea soarelui) 
  • Pentru sote-ul de ciuperci:
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei de rapita
  • sare
  • piper
  • 1 lingura crema de otet balsamic
  • 1 foaie de dafin
  • 2 crengute marar verde

Mod de preparare

Somonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare, piper si boia de ardei. La final zdrobiti si catelul de usturoi curatat si amestecati totul. Puneti acest amestec pe bucatile de peste, pe ambele parti. Masati usor, sa nu se rupa pestele. Le asezati intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Introduceti somonul in cuptorul incins, la 190 de grade C, timp de 35-40 de minute. Verificati sa fie bine patruns si il scoateti din cuptor. Cat somonul sta in cuptor, pregatiti ciupercile.

Le spalati bine, le scurgeti de excesul de apa si le taiati felii. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile. Presarati sare si piper. Puneti si foaia de dafin. Lasati sa scada la foc potrivit, amestecati din cand in cand. Mai adaugati o canita de apa, apoi lasati pe foc pana scade lichidul de tot. La final adaugati crema de otet balsamic, amestecati bine si trageti tigaia de pe foc. Tocati mararul marunt, il adaugati peste ciuperci, amestecati. Serviti pestele alaturi de ciuperci si gogosar murat umplut. Mmm, un deliciu!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Miez de lapte by Delaco pe pat de cruton cu somon fume, crema de aceto balsamic si icre rosii cu susan

Postat de AlexTeacher

Miez de lapte by Delaco pe pat de cruton cu somon fume, crema de aceto balsamic si icre rosii cu susan

Taiati rondele de miez de lapte; Taiati fasii de file somon si rulati-le; Adaugati pe crutonul de paine rondelele de miez de lapte si...

Citeste continuarea

Somon cu sos de mustar si miere

Postat de Irina

Somon cu sos de mustar si miere

Am pregatit intai vasul de frigere. Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare. In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.12.2018, 11:21
la 13.12.2018, 11:27
Îmi place cum arată...!
la 13.12.2018, 11:31
Delicios!
la 13.12.2018, 11:53
bun bun
la 13.12.2018, 12:10
o sa incerc. Am mancat la peste in postul acesta cat pentru tot anul

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking