Ingrediente
- 2 bucati somon proaspat
- 3 catei de usturoi pisat
- 2 linguri frunze de patrunjel tocate
- 1 lingura de parmezan ras
- 2 linguri de gouda razuita
- 1 punga de legume congelate: morcovi, conopida si broccoli
- 1 lingurita unt
- sare, piper macinat
Mod de preparare
Bucatile de somon se pun cu pielita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu o folie de aluminiu. Apoi se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 minute.
Intre timp amestecam usturoiul curatat si pisat cu frunzele de patrunjel tocate, parmezanul ras si branza gouda razuita.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem somonul din cuptor, indepartam folia si il condimentam cu piper proaspat rasnit, apoi punem pe fiecare felie de peste cate o lingura cu varf din amestecul de mai sus si il mai dam la cuptor inca 10-15 minute.
Intre timp, punem legumele intr-o tigaie neaderenta impreuna cu 1/2 cana apa fierbinte si le lasam sa fiarba 5-6 minute din momentul cand da in clocot. La sfarsit adaugam lingura cu unt si ce ne-a mai ramas din amestecul pe care l-am pus si pe peste si amestecam, iar dupa inca 1-2 minute oprim focul.
Se servesc calde, cu vin alb daca aveti ;)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta la cuptor si legume la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|