Somon la cuptor cu cartofi

Postat de Sylvia in Somon
28 Ian 2010 | 41242 vizualizari

Pana nu demult nu indrageam acest tip de peste, mi se parea prea gras si cu un gust prea pronutat, mereu il mancasem cu tot felul de sosuri care nu il puneau in valoare. Am zis ca ii mai dau o sansa si incerc sa pregatesc eu acasa, cat mai simplu posibil. Mi-am schimbat de atunci radical parerea despre el, este delicios dar pe gustul meu este preagatit simplu, la cuptor, la gratar sau la gratar cu un sos...nu fiert in sos in nici un caz.

Inapoi la reteta

Comentarii (16)

la 28.01.2010, 13:08
ce bunatate avem aici
la 28.01.2010, 14:25
daca e peste, mai ales somon, vreau si eu un pic ce fel de amestec de uleiuri ai folosit? (eu curioasa tare)
la 28.01.2010, 16:59
Dupa cum spui in introducere si eu am facut somon , dar nu am fost deloc incantata, O sa mai incerc .In schimb somonul afumat imi place grozav.
la 28.01.2010, 20:46
bunutz...

ma mir sa aud ca exista persoane la care nu le place somonul, il ador, cel mai mult imi place taiat asa bucati cam de 10 cm si apoi rumenit pe grill, scurt, cateva minute pe o parte si pe alta, pe pielita, sa ramana inca roz asa suculent sa nu se uste, singurele condimente sare si piper...o nebunie cu o salata langa ,,,,mmmmm
la 28.01.2010, 21:09
ei rivka tu ai avantajul ca gasesti un somon de calitate , ala pe care l-am luat eu cat a trebuit sa calatoreasca ....
la 28.01.2010, 22:13
Mihaela poate ai mancat si tu cu tot felul de sosuri si de asta nu iti place ca te inteleg perfect. Eu in Romania am cumparat un somon congelat si l-am pregatit simplu la gratar a fost excelent
la 28.01.2010, 22:18
Adinutza eu la gatit si marinat , atunci cand nu se preteaza uleiul de masline sau pur si simplu pentru a alterna gustul folosesc sau ulei de porumb sau amestec de 4 uleiuri. Amestecul asta de uleiuri asa in cumpar din magazin dar se poate prepara si acasa, e o combinatie intre ulei de floarea soarelui(preponderent) , de sambure de strugure,de rapita si de masline. Nu iti imagina ca are un gust iesit din comun dar e f bun pentru ca se comporta altfel la temperaturi inalte, nu produce prin ardere colesterolul ala rau ...am vazut in detaliu explicatia in ceva reportaj la tv, cica conteaza foarte mult sa nu fie doar de floarea soarelui. Eu uleiul de floarea soarelui il folosesc numai pt cartofii prajiti si si acolo il prefer adesea pe cel de rapita pur.
la 28.01.2010, 22:20
Rivka eu am mancat primele retete cu somon groaznice, plutea intr-un sos olandez cica dar nu era din ala adevarat ca la imi place si era moale cumva parca fiert in el, iti zic ca poate fi si groaznic facut cum zici tu la gratar sau prajt simplu si daca pui sos pe el apoi e cu totul alta treaba.
la 28.01.2010, 23:10
ce incantare,Silvia!ce decor frumos! si fatfuria!
la 29.01.2010, 11:15
Multumesc Teo
la 29.01.2010, 16:40
somon pestele meu preferat..aseara am facut somon pane cu mamaliguta cu branza si smantana...
la 29.01.2010, 20:05
Somonul e clar favoritul nostru, tare bun, as manca dimineata , pranz si seara La fel, imi place si mie pe gril, cat mai simplu facut
la 29.01.2010, 20:35
Ramo nu am mancat niciodata asa,suna interesant.
la 29.01.2010, 20:36
Oana eu am cateva retete care le-am descoperit bune, o sa mai postez ce am facut eu. O sa intru si la tine pe blog ( dar nu pot intra flamanda ) sa vad ce ai si tu in "domeniu "
la 29.01.2010, 21:01
sylvia e f simplu si f bun...la fel am avut si eu 4 rondele de somon(am batut un ou in care am pus sare,piper si rozmarin),am imnuiat pestele in ou ,l-am tavalit prin faina si pesmet si l-am prajit..l-am servit cu mamaliguta..am mancat si cu mujdei ..o bunatate...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking