Somon Viking

Postat de Ksenya in Aperitive / Garnituri
13 Sep 2016 | 3759 vizualizari
Somon Viking

Reteta de fata este una foarte veche ,se presupune a fost adusa in secolul al IX -lea de catre regele vikingilor Olav, cand a cucerit Novgorodul. Eu o am de la bunica mea.Mereu se prepara somonul dupa reteta de fata.Era renumita in Norvegia si tarile nordice precum si in Rusia apoi, s-a raspandit si in toate tarile CSI. Diferenta este ca se contimenteaza  cu mirodenii diferite . Eu am sa va prezint reteta de baza.  

Ingrediente

  • 1 kg file de somon proaspat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura sare
  • 70 ml vodka

Mod de preparare

Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau bucatile de somono prin compozitia de zahar si sare si se pun intr-o caserola.Se stropesc cu vodka si se intorc cu pielea pestelui in sus .Se acopera cu capac si se da la frigider pentru 24-36 ore.La fiecare 12 ore se intorc.Dupa 36 ore se se soate se tamponeaza cu un prosop si se taie feliute subtiri.Se serveste cu paine neagra sau de secara  ,unsa cu unt ,vezi reteta :http://www.bucataras.ro/retete/paine-de-secara-71374.html si se orneaza dupa bunul plac.

 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon Viking" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cu brânză și fistic

Postat de rhapsody

Aperitiv cu brânză și fistic

Blat 1. Preîncălzești cuptorul la 150 grade Celsius. 2. Separi albușurile de gălbenușuri. 3. Mixezi galbenușurile adăugând puțin câte puțin uleiul de palmier...

Citeste continuarea

Cosulete cu salata cu ciuperci

Postat de medioto59

Cosulete cu salata cu ciuperci

Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor. Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2016, 14:51
ce bun!
la 13.09.2016, 14:53
ce fain arata!
la 13.09.2016, 14:53
vreau!
la 13.09.2016, 14:54
Wow
la 13.09.2016, 14:58
haideti fetelor ,mai am o bucata ,cealalta s-a dus deja

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking