Ingrediente
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 350 g zahar
- 150 g unt
Mod de preparare
Intr-o cratita de calitate punem zaharul si il caramelizam la foc mic avand grija sa nu se arda. Nicidecum sa nu amestecati cu lingura cand incepe sa se topeasca pe fund, doar miscati cratita sa se amestece zaharul.
Am foarte mari emotii cand fac asta, nici n-am curajul sa plec de langa aragaz ca se poate arde foarte repede si gustul rezultat e departe de a fi cel de caramel, mai degraba de cenusa :))
Dupa ce s-a caramelizat si are o culoare aurie,punem untul peste el si amestecam cu o lingura.Cand si untul s-a topit turnam frisca lichida si amestecam. Lasam sa fiarba pana se topesc eventualele cristale de zahar , dupa care oprim focul si lasam la racit.
Nu va speriati daca e foarte lichid, se intareste dupa ce se mai raceste.Asta e tot! Simplu,nu?
Sper sa rezistati tentatiei sa mancati cu lingurita, prietenii mei n-au facut-o :))
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|