Sos de creveti cu sofran
Postat de Sylvia in Fructe de mare 20 Feb 2015 | 5357 vizualizari
Asa cum v-am promis o sa postez cateva retete de sosuri si alte preparate clasice de genul acesta . Sosurile sunt considerate cele mai delicate preparate, in bucatariile mari cu brigada mare de bucatari, chef-ul de cuisine sau un delegat special al lui este desemnat sa faca sosurile, ca dovada a importantei acestui sector. In bucataria franceza sosurile sunt intalnite la aproape orice prerat, sunt liantul final care aduce finete, onctuozitate , perfectiune....realizarea lor cere timp si indemanare .
Astazi va prezint un sos simplu, sosul de creveti cu sofran si porto un sos care merge la orice preparat de peste, creveti sau alte fructe de mare.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (23)
la 20.02.2015, 13:22
Bine venită reteta!
la 20.02.2015, 13:41
oh, Ela, aceste vietati de mare sunt cel mai simplu de gatit si mai rapid. Nu-o asa Sylvia? Eu am invatat aici sa mananc si sa gatesc fructele de mare si restul...desi din pacate sunt destul de scumpe. Dar din cand in cand merita . Secretul cred ca e sa le folosesti cat mai proaspete posibil si de buna claitate. Gatite simplu si bine.
la 20.02.2015, 13:42
Fetelor, niciodata nu spuneti niciodata. Ca subsemnata tot asa vorbea- vaii..eu nu o sa pun gura niciodata pe as aceva ( crevetii, caracatita, melcii, etc) si cand colo...mmmmm..am pierdut ani din viata.
la 20.02.2015, 15:35
hmmmm cred ca e excelent
la 20.02.2015, 15:43
Perfect!
la 20.02.2015, 17:50
la 20.02.2015, 20:12
bun bun
COMENTEAZA