Sos de creveti cu sofran

Postat de Sylvia in Fructe de mare
20 Feb 2015 | 5354 vizualizari

Asa cum v-am promis o sa postez cateva retete de sosuri si alte preparate clasice de genul acesta . Sosurile sunt considerate cele mai delicate preparate, in bucatariile mari cu brigada mare de bucatari, chef-ul de cuisine sau un delegat special al lui este desemnat sa faca sosurile, ca dovada a importantei acestui sector. In bucataria franceza sosurile sunt intalnite la aproape orice prerat, sunt liantul final care aduce finete, onctuozitate , perfectiune....realizarea lor cere timp si indemanare . Astazi va prezint un sos simplu, sosul de creveti cu sofran si porto un sos care merge la orice preparat de peste, creveti sau alte fructe de mare.

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 20.02.2015, 11:25
nu e deloc simplu , cred ca e tare gustos
la 20.02.2015, 11:34
Aici nu-i de mine...
la 20.02.2015, 11:36
Cred ca e minunat ce ai facut tu acolo!
la 20.02.2015, 11:38
Ela nu pot spune ca e extrem de simplu dar se face, dupa cateva repetari pare chiar simplu
la 20.02.2015, 11:38
Cleme pun pariu ca daca ti-as face un file de peste in aburi cu sos din asta te-ai linge pe degete
la 20.02.2015, 11:41
Eu m-as incumeta sa incerc daca as avea ingredientele
la 20.02.2015, 11:44
Zic sa nu pui pariu,ma lasi doar sa gust si te uiti la fata mea...
la 20.02.2015, 11:44
Eu vreau doamna Cleme nu gusta fitze deastea)
la 20.02.2015, 11:45
si eu folosesc cojile si capurile de la creveti pentur a face supa de creveti..e foarte buna si aromata
la 20.02.2015, 11:45
Foarte bun sosul
la 20.02.2015, 11:50
Cristeena , exact si supa de creveti fac mai ales cand fac supa chinezeasca
la 20.02.2015, 11:55
La Cleme ii tavalim niste costite caramelizate in sosul asta ) sa le stricam gustul
la 20.02.2015, 12:10
cred ca motivul pentru care nu m-am facut "bucatareasa" este acela ca nu stiu sa prepar tot ce tine de vietatile marine ( crabi, raci, calamari, sepie, etc ), inafara de peste nu stiu sa fac nimic . Dar nici nu ma omor dupa ele !
la 20.02.2015, 12:32
Ce va place sa va amuzati pe suferinta mea...
la 20.02.2015, 13:18
Cleme,hai ca te sustin eu )))
Asa cum zice si Ela,nu as putea fi bucatar atata vreme cat nu suport nici mirosul de peste,d-apoi sa si mananc.
M-am amuzat cand am gatit o reteta de peste si ea a fost adaugata la favorite de un bucataras.
recunosc ca arata bine,dar nu am putut sa mananc

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking