Sos de merişoare

Postat de carmenvlad in Sosuri
23 Oct 2011 | 19104 vizualizari

Merişorul este un arbust de talie mică, văr primar cu afinul. Este răspândit în zonele de munte, la altitudini ridicate, pe pajişti luminoase. Fructele se consumă proaspete sau preparate sub formă de sos, compot, ceai, dulceaţă sau gem. Frunzele merişorului se pot folosi la prepararea ceaiului sau a diferitelor decocturi, în scopuri terapeutice. Se recoltează în lunile octombrie, noiembrie, când conţinutul în substanţe active al merişorului este maxim. Fructele de merişor pe care le am folosit la prepararea sosului, au fost culese dintr-un arbust din Constanţa. Se pare că dacă sunt îndeplinite anumite condiţii, merişorul poate creşte şi în zone de şes.

Inapoi la reteta

Comentarii (8)

la 23.10.2011, 19:31
si eu am pus am incorporat reteta intr-un articol
la 23.10.2011, 19:32
Ce splendoare!!! Minunatie a naturii
la 23.10.2011, 20:48
vreeeeaaaaaaaaauuuuuuu
se poate
la 24.10.2011, 08:52
parca sunt cirese..cred ca nu am mancat niciodata
la 24.10.2011, 13:47
bun
la 24.10.2011, 16:34
la 28.10.2011, 15:42
Seamana putin cu fructele de padure "paducel"
Super
la 07.11.2011, 08:06
Foarte bun

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking