Sos marocan Chermoula

Postat de mihaelar63 in Sosuri
18 Mai 2019 | 196 vizualizari

  "Retete pentru mese in familie"  Vazut la Paprika Tv la chef Yotam Ottolenghii In emisiunea ,,Delicii mediteraneene ". Placut -preparat. Chermoula este produsă în Maroc, Algeria, Libia și Tunisia. Fiecare țară are o metodă ușor diferită de a-l pregăti, dar rezultatele sunt foarte asemănătoare în gust.  Acest sos este pentru marocani ceea ce este mujdeiul pentru noi, tapenade pentru francezi, maioneza cu usturoi pentru belgieni sau pesto-ul pentru italieni, adica un ingredient foarte popular si versatil, definitoriu pentru bucatarie marocana.   Sosul Chermoula este folosit ca marinada, in special pentru peste si fructe de mare, dar este utilizat fara probleme si cu carne de pasare, carne rosie si chiar legume. Tot cu el se asezoneaza carnea si pestele dupa ce sunt fripte pe gratar. Sosul este acrisor-picant, foarte aromat, extrem de versatil.

Inapoi la reteta

Comentarii (7)

la 18.05.2019, 14:36
la 18.05.2019, 18:30
la 18.05.2019, 20:47
Este un sos care mi-ar placea, pentru ca are ingrediente pe gustul meu!
la 18.05.2019, 21:33
Bun!
la 19.05.2019, 08:07
Bun!
la 20.05.2019, 19:01
la 24.05.2019, 15:33
F bun! L-am folosit ca sos și ne-a plăcut mult. Precis este excelent că marinada, îl voi incerca!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking