Sos marocan Chermoula

Postat de mihaelar63 in Sosuri
18 Mai 2019 | 6342 vizualizari
Sos marocan  Chermoula

  "Retete pentru mese in familie"  Vazut la Paprika Tv la chef Yotam Ottolenghii In emisiunea ,,Delicii mediteraneene ". Placut -preparat. Chermoula este produsă în Maroc, Algeria, Libia și Tunisia. Fiecare țară are o metodă ușor diferită de a-l pregăti, dar rezultatele sunt foarte asemănătoare în gust.  Acest sos este pentru marocani ceea ce este mujdeiul pentru noi, tapenade pentru francezi, maioneza cu usturoi pentru belgieni sau pesto-ul pentru italieni, adica un ingredient foarte popular si versatil, definitoriu pentru bucatarie marocana.
  Sosul Chermoula este folosit ca marinada, in special pentru peste si fructe de mare, dar este utilizat fara probleme si cu carne de pasare, carne rosie si chiar legume. Tot cu el se asezoneaza carnea si pestele dupa ce sunt fripte pe gratar. Sosul este acrisor-picant, foarte aromat, extrem de versatil.

Ingrediente

  • 3 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri patrunjel tocat verde- reteta originala prevede ca varianta coriandru verde -[ am avut cultivat in gradina si nu m-am amorezt de el ]
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 2 lingurite boia ardei
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper de Cayen macinat
  • 1 lingurita sofran

Mod de preparare

  1. Prepararea este foarte simpla. Mai mult timp dureaza pregatirea condimentelor.
  2. Stoarceti lamaia.
  3. Curatati si pisati usturoiul.
  4. Spalati, zvantati si tocati patrunjelul verde.
  5. Amestecati toate condimentele intr-un bol.
  6. Am folosit jumatate din cantitate pentru salau la cuptor.
  7. Cealalta jumatate am pastrat cateva zile in frigider, in borcan cu filet.
  8. Cu restul de sos Chermoula am marinat carnea pentru o friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marocan Chermoula" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Salau in stil marocan -nr. 1400

Postat de mihaelar63

Salau in stil marocan -nr. 1400

Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2019, 14:36
la 18.05.2019, 18:30
la 18.05.2019, 20:47
Este un sos care mi-ar placea, pentru ca are ingrediente pe gustul meu!
la 18.05.2019, 21:33
Bun!
la 19.05.2019, 08:07
Bun!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking