Sos pentru servirea oualor de Pasti

Postat de Ina in Sosuri
19 Apr 2014 | 108062 vizualizari
Sos pentru servirea oualor de Pasti

Eu nu pot manca oua fierte tari, am senzatia ca ma innec cu ele :D Astfel ca, pentru a ma bucura de sarbatorile de Pasti cu tot ce inseamna ele, prepar an de an acest sos, care merge de minune langa oua fierte.

Ingrediente

  • 150 g iaurt
  • 80 g smantana
  • marar tocat marunt
  • sare
  • piper
  • Maioneza:
  • un galbenus crud
  • o lingura cu mustar
  • cateva granule cu sare de lamaie
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Pregatim  intai maioneza:  punem intr-un bol un galbenus de ou crud, o lingura de mustar si sare de lamaie. Mixam energic pentru a obtine o emulsie omogena, apoi adaugam putin cate putin uleiul, mixand in continuare.

Maioneza obtinuta o vom amesteca cu 150 g iaurt gras, 80 g smantana si marar verde tocat. Potrivim de sare si piper si servim alaturi de oua fierte.

Sosul este excelent si pentru oua umplute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru servirea oualor de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Postat de panacris

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se...

Citeste continuarea

Cum se face maioneza de casa - reteta video

Postat de Oana

Cum se face maioneza de casa - reteta video

Se paseaza galbesurile fierte cu furculita, se adauga mustarul, sare si piper. Se mixeaza usor, adaugand ulei putin cate putin, in fir subtire, pana se ingroasa maioneza. La final se adauga zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2014, 21:37
la favo
la 19.04.2014, 21:41
Si eu il fac cu marar, este delicios!!
la 19.04.2014, 21:48
la 19.04.2014, 21:51
bun bun
la 19.04.2014, 21:57
Ce bun! Il fac si eu acum

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking