Sote de ficatei cu mazare

Postat de simona72 in Ficat
21 Mai 2015 | 5974 vizualizari
Sote de ficatei cu mazare

Se pregateste foarte rapid si va garantez ca este o masa delicioasa pentru intreaga famile, usor dulce datorita ingredientelor...

Ingrediente

  • 500 g ficatei proaspeti de pasare
  • 1 cana lapte dulce(aproximativ 250-300 ml)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 conserva mazare Heinz
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • putin cimbru uscat
  • 200 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare

Ficateii se spala si se curata de eventualele pielite ramase. Se pun intr-un castron si se adauga laptele dulce peste ei. Laptele are rolul de ai fragezii si mai tare si este necesar sa stea in lapte 30-40 minute, cat timp aveti la dispozitie si nu va grabiti prea tare cu prepararea mesei. Scoatem ficateii intr-o strecuratoare si ii lasam sa se scurga de lapte. Eventual ii putem tampona cu prosop de hartie pentru ai usca mai repede...

Pentru ca este o mancare care se pregateste repede, la foc iute, trebuie sa avem toate ingredientele pregatite dinainte...Punem la incins o tigaie mare, eu folosesc un wok, adaugam uleiul si ceapa taiata pestisor. Lasam la foc iute 1-2 minute, pana se inmoaie putin. Agitam tigaia din cand in cand sau amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam morcovul curatat si taiat in fasii subtiri cu ustensila de curatat legume. Amestecam si lasam inca 1-2 minute. Adaugam ficateii si mazarea scursa si calim totul la foc iute pana ficateii sunt patrunsi, maxim 5 minute. Agitam tigaia din cand in cand sau amestecam cu o lingura de lemn. La final adaugam sare si piper dupa gust, putin cimbru, patrunjelul tocat marunt si smantana pentru gatit. Lasam inca 1-2 minute pe foc pana smanatana da in clocot. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ficatei cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Postat de panacris

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până  a doua zi. Ficatul se scurge...

Citeste continuarea

Pate de casa din ficat de pui si mar copt

Postat de Oana

Pate de casa din ficat de pui si mar copt

Pentru inceput, ia ficateii de pui curatati in prealabil, spalati si scursi de apa si pune-i la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit. Aduna din cand in cand spuma care se formeaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2015, 11:42
Mmmm bun,bun!
la 21.05.2015, 11:43
Tare buna mancarea asta
la 21.05.2015, 11:45
Deliciosi
la 21.05.2015, 12:16
Foarte buna mancarica!
la 21.05.2015, 12:20

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking