Sote de morcovi

Postat de timea in Mancaruri de legume
31 Mar 2015 | 6250 vizualizari
Sote de morcovi

Morcovii imi plac mult de tot in orice mancare si pot sa zic ca rareori lipsesc dintr-o mancare gatita. Acum morcovul a fost gatit el asa singur in asa fel incat sa fie vedeta farfuriei :) . Incercati si voi un sote de morcovi cu unt si cu siguranta o sa va placa.

Ingrediente

  • 5 morcovi mari
  • 2 linguri unt
  • sare si piper
  • 250 ml supa de legume ( puteti fierbe apa cu un cub de legume daca nu aveti supa)
  • patrunjel verde
  • Pentru servit
  • 4 buc pulpe de pui
  • ulei de masline
  • o lingurita sare de mare
  • un pic de piper
  • o lingurita boia de ardei -
  • 4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

Curatam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase.

Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit untul. Adaugam un pic de sare si piper si lasam asa aprox 10 minute amestecand din cand in cand.

Turnam peste morcovi supa de legume si lasam sa fiarba pana scade lichidul.

Luam de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.

Putem servi morcovii sote cu pulpe de pui pe care ii gatim astfel:

– amestecam intr-un bol un pic de ulei de masline cu sare, piper si boia de ardei si dam bucatile de carne prin uleiul aromat (ideal e sa stea asa minim o ora la frigider, dar nu e obligatoriu, mai ales daca nu aveti timp)

– asezam bucatile de carne intr-o tava, intepam carnea din loc in loc si bagam cate o felie de usturoi in fiecare gaura.

– acoperim tava cu folie de Al si o dam la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute, apoi indepartam folia si mai bagam la cuptor aprox 20 de minute sau pana se rumeneste carnea deasupra.

Servim mancarea calda!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap prajit cu legume sote

Postat de Dya

Crap prajit cu legume sote

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem pe lung (sau rondele).  Le punem apoi sa fiarba inabusit, in ordinea timpului necesar fierberii, intr-o tigaie acoperita cu un capac (puteti...

Citeste continuarea

Ciuperci sote II

Postat de Ela68

Ciuperci sote II

Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa  se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii.  Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2015, 21:36
la 31.03.2015, 21:39
la 31.03.2015, 21:40
hmmmm, ador sosul si sote de morcovi
la 31.03.2015, 21:44
Vai iar o sa aruncati cu bolovani spre mine...dar cand aud de sote imi amintesc cel mai groaznic cosmar al copilariei mele.....
la 31.03.2015, 21:48
Andra , Motan , Ildi

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking