Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post
2 Apr 2012 | 4660 vizualizari
Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous

Poate par cam „ne la locul lor” ananasul și germenii de soia însă merită să încercați, mai ales în combinație cu ghimbir, usturoi și cuișoare...mhhh...iar dacă vă plac combinațiile de dulce-acrișor din mâncăruri, n-o să regretați că ați depus efortul de a pregăti acest fel de mâncare.

Ingrediente

Sote de legume:
  • 1 dovlecel;
  • 1 vânătă;
  • 1 ceapă;
  • 100 g germeni de soia;
  • 1 lămâie;
  • 1/4 de ananas proaspăt (cred că merge și din conservă);
  • 5 căței de usturoi; ghimbir (cât o nucă);
  • 2 cuișoare;
  • un vârf de lgț de cimbru;
  • busuioc;
  • ulei de floarea soarelui;
  • ulei de măsline;
  • sare,
  • piper.
Cous - cous:
  • 1 cană de couscous;
  • 2 măsuri de apă clocotită;
  • ulei de măsline;
  • sare,
  • piper.
Decor (opțional): semințe de in.

Mod de preparare

Sote:

Se pregătesc legumele:

- ceapa se taie julienne;

- dovlecelul se împarte în două, jumate se taie felii subțiri, iar pentru a tăia cealaltă jumătate am folosit cuțitul econom;

- usturoiul și ghimbirul se dau la răzătoare;

- ananasul se taie sub formă de mici triunghiuri;

-se spală germenii de soia; 

- vânăta se decojește, se taie în 8, apoi triunghiulețe, se stropește cu puțină zeamă de lămâie să nu oxideze;

Se încinge tigaia, se adaugă ulei de măsline și puțin ulei de floarea soarelui, după ce s-a încălzit se călește puțin ceapa;

- Ustuoiul și ghimbirul, se călesc 1 minut;

- Se adaugă ananasul, după 1-2 minute vinetele, se stopește totul cu zeama din 3/4 de lămâie după alte 3-4 minute partea din dovleceii tăiați;

- La final se adaugă germenii de soia și jumătatea de dovlecel tăiat cu ajutorul cuțitului econom;

Se condimentează cu sare, un vârf de linguriță de cimbru, 2 cuișoare iar când totul este gata busuiocul proaspăt și piper.

Couscous:

Într-o crăticioară se pune sare, puțin piper, ulei de măsline, măsura de couscous peste care se adaugă apa clocotită (2 măsuri). Se acoperă și se lasă 10 minute.

Se așează totul frumos în farfurie, cu sau fară couscous și... Atac!

Decor:

Se pot arunca și câteva semințe de in deasupra...o să ziceți: „Iar asta cu semințele ei?!..”   Da, tot ea... Puteți să stropiți cu câteva picături de ulei de măsline și/sau zeamă de lămâie.    

PS. Sunt curioasă cine va face primul  toată nebunia asta și dacă i-a și plăcut. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de linte cu legume

Postat de RuxyRux

Mancare de linte cu legume

Se prepara destul de usor. Lintea se pune pentru minim 6 ore la inmuiat si in acest timp( asta daca o puneti pe timpul zilei) schimbati apa de cateva ori. Cand este bine inmuiata se mai...

Citeste continuarea

Pilaf cu linte si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Pilaf cu linte si ciuperci

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 18:54
chiar imi place ideea...cred ca e foarte bun
la 02.04.2012, 19:17
Da, intr-adevar! Este bun! Ce sa zic si eu acum .
la 02.04.2012, 19:49
bun
la 02.04.2012, 20:02
Ce combinatie interesanta!! Imi place!
la 02.04.2012, 22:50
interesant, merita incercat

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking