Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste

Postat de mihaelar63 in Supe
21 Mar 2015 | 8771 vizualizari
Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste

Mi-am propus sa incerc retete noi de supa cu peste . Fata de reteta originala eu am folosit bucati , capete de peste in loc de peste file si am folosit mai multa apa [ ne place supa cu mult lichid ] .Pe aici pestele este atasat direct de oase, nu se pescuieste direct filetat :))) Aceasta supa frantuzeasca de peste a fost foarte apreciata asa ca o voi mai repeta !

Ingrediente

  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1 ardei rosu tocat
  • 2 morcovi taiati cuburi
  • 1 lingurita ierburi de Provence[rozmarin , cimbru , maghiran , oregano ]
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 ceasca vin alb
  • 3 rosii tocate [ fara pelita ]
  • 3 cartofi cuburi
  • 2 kg peste [ capete , cozi si bucati de stiuca si somn ]
  • 200 gr fructe mare [ preponderent scoici ]
  • 100 gr smantana
  • patrunjel verde tocat
  • cimbrisor verde
  • sare

Mod de preparare

In 2 l apa sarata se fierb bucatile de peste timp de 10 minute . Se strecoara lichidul  si se alege carnea de pe oase .

Incalziti la foc mediu uleiul si caliti timp de 5 minute ceapa , ardeiul si morcovul .

Amestecati piperul , condimentele si sarea in vasul cu legume . Adugati vinul , rosiile si asteptati sa dea in clocot .

Se pun cartofii si zeama de peste . Se fierbe neacoperit pana cand cartofii sunt patrunsi.

La final se pu fructele de mare si se lasa sa fiarba la foc mic inca 5 minute .

La servit se aduga  bucatile de peste , smantana cimbrisor verde si patrunjel verde .

                  

Daca ti-a placut reteta noastra "Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Zeama de Dubova

Postat de Constelatialeu

Zeama de Dubova

Intr-o cratita cu apa am dat in 2 clocote aripioarele cu putina sare. In alta oala am pus apa la fiert, am adaugat putina sare si dupa ce au dat in clocot aripioarele, le-am transferat in oala...

Citeste continuarea

Supa crema de dovleac placintar

Postat de Anett

Supa crema de dovleac placintar

In primul rand curatam cartofile, ceapa si dovleacul si le taiem in cubulete mici. Intr-o oala incingem ulei adaugam fasiile de slanina si ceapa, prajim pentru cateva minute, apoi le scoatem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2015, 14:03
Miha, faci niste supe/ciorbe minunate!!
la 21.03.2015, 14:06
Ce sa fac Simo ? Daca i-am invatat pe ai mei cu supe/ ciorbe bune trebuie sa mentin standardul Multumesc
la 21.03.2015, 14:20
Ar fi numai buna acum supa ta, Mihaela!
la 21.03.2015, 14:20
Chiar daca nu sunt o mare fana de ciorbe etc. cu siguranta este o bunatate
la 21.03.2015, 14:24
buna buna

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking