Ingrediente
- 3 linguri ulei masline
- 1 ceapa tocata
- 1 ardei rosu tocat
- 2 morcovi taiati cuburi
- 1 lingurita ierburi de Provence[rozmarin , cimbru , maghiran , oregano ]
- 1/2 lingurita piper
- 1 ceasca vin alb
- 3 rosii tocate [ fara pelita ]
- 3 cartofi cuburi
- 2 kg peste [ capete , cozi si bucati de stiuca si somn ]
- 200 gr fructe mare [ preponderent scoici ]
- 100 gr smantana
- patrunjel verde tocat
- cimbrisor verde
- sare
Mod de preparare
In 2 l apa sarata se fierb bucatile de peste timp de 10 minute . Se strecoara lichidul si se alege carnea de pe oase .
Incalziti la foc mediu uleiul si caliti timp de 5 minute ceapa , ardeiul si morcovul .
Amestecati piperul , condimentele si sarea in vasul cu legume . Adugati vinul , rosiile si asteptati sa dea in clocot .
Se pun cartofii si zeama de peste . Se fierbe neacoperit pana cand cartofii sunt patrunsi.
La final se pu fructele de mare si se lasa sa fiarba la foc mic inca 5 minute .
La servit se aduga bucatile de peste , smantana cimbrisor verde si patrunjel verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (49)
|