Ingrediente
- spaghete barilla
- 1 ceapa mica rosie
- 2 catei de usturoi
- 1 cutie de pancetta
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri de smantana
- 2 linguri de parmezan ras
- sare/piper/busuioc/fulgi de chilli
- ulei de masline
Mod de preparare
Spaghete carbonara, reţetă delicioasa
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit impreuna cu usturoiul putin crestat, si pancetta cu un strop de ulei de masline (surplusul de ulei l-am luat cu o lingura si l-am aruncat).
Intr-o craticioara punem apa cu sare,iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se adauga pastele si un strop de ulei si se lasa timpul indicat pe cutie(pastele trebuie sa fie usor "al dente".
Cand sunt gata se strecoara de apa dar nu complet(trebuie sa ramana putina apa din care au fiert,pentru ca sosul sa fie mai cremos),se pune in tigaie peste pancetta.
Intr-un castron se amesteca galbenusul,cu smantana.parmezanul si busuioc,se toarna peste paste,se amesteca prin saltarea pastelor.Se lasa circa 1-2 minute pe foc.
Se condimenteaza dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
|