Spaghete cu bacon si sos bolognese

Postat de momo121 in Spaghete
25 Iul 2016 | 10415 vizualizari
Spaghete cu bacon si sos bolognese

Ingrediente

  • 300g spaghete
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 200g (o caserola) bacon afumat
  • 200g (o caserola) bacon neafumat
  • 1 borcan sos bolognese
  • 1 cescuta apa
  • 2 catei mari de usturoi
  • oregano
  • busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • boia dulce
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 bucatica de unt pentru uns tava
  • 100g cascaval cas
  • 100g mozzarella razuita

Mod de preparare

Pastele le fierbem in apa cu sare 8-10 minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa.

Intr-o tigaie calim ceapa si ardeiul taiate marunt, adaugam baconul si prajim cateva minute, amestecand din cand in cand.

Sosul bolognese il amestecam cu o cescuta de apa si il rasturnam peste bacon, condimentam dupa gust cu sare, piper, boia dulce, si foia de dafin, eu am adaugat si oregano cu busuioc uscat pentru un plus de savoare. Amestecam putin si lasam sa fiarba pana scade toata apa si obtinem un sos.

In ultimele minute, adauga si cateii de usturoi zdrobiti cu un cutit.

Cand este gata, rasturnam sosul peste pastele fierte (scurse de apa), amestecam bine si punem totul intr-o tava (eu am avut yena) unsa cu putin unt, iar deasupra presaram cascaval ras si mozzarella.

Dam tava la cuptor pentru cca.20 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu bacon si sos bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghetti cu pulpă de porc în sos

Postat de Dya

Spaghetti cu pulpă de porc în sos

Tăiem carnea în cuburi şi o rumenim la foc potrivit. Adăugăm apoi usturoiul şi busuiocul tocate mărunt, le sotăm 5 minute aproximativ, potrivim de gust cu sare şi colorăm...

Citeste continuarea

Pasta al limone

Postat de Anett

Pasta al limone

Punem pastele la fiert si urmam indicatiile de la pachet. Intre timp, punem uleiul de masline, usturoiul feliat, fulgi de chili intr-o cratita si punem pe foc mic. Le prajim pentru cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2016, 09:40
la 25.07.2016, 09:50
Hmmm, ce pofta mi-ai făcut!
la 25.07.2016, 10:12
la 25.07.2016, 10:44
Delicioase!
la 25.07.2016, 10:50
bun

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking